NYTELSE: Helt greit å ha fri når været er som dette. FOTO: EVA MERETE SKORGE /
NYTELSE: Helt greit å ha fri når været er som dette. FOTO: EVA MERETE SKORGE /

Finværet varer og varer og varer

Høytrykket som gir hele landet sol og varme har bestemt seg for å bli. 

Onsdag ble varmere enn tirsdag, men termometeret stoppet på 28-tallet i går også.

Men vi kan ikke klage, over hele landet kunne sensommeren nytes i over 20 grader.

ONSDAG: Midt-Norge hadde det varmest onsdag også. Tre på topp, og et utvalg maksimumstemperaturer rundt i landet. FOTO: STORMGEO /
ONSDAG: Midt-Norge hadde det varmest onsdag også. Tre på topp, og et utvalg maksimumstemperaturer rundt i landet. FOTO: STORMGEO /

Det er fortsatt Midt-Norge som har det varmest, med Vestlandet som nummer to.

– I Nord-Norge ligger det fortsatt skyer og tåke ytterst på kysten lengst nord, men du skal ikke langt inn i landet før solen skinner, forteller Storm-meteorolog Beathe Tveita.

Flott slutt på uken

Torsdag ligger det et nedbørområde vest for Lofoten, og det kan trekke litt skyer inn mot land der også. Ellers er det bare godvær i vente både torsdag og fredag.

– Torsdag ligger det en tynn stripe skyer over Vestlandet. De sprekker opp utover dagen, og både torsdag og fredag blir fine og varme i hele landet, forteller Tveita.

NEDBØR: Her faller det nedbør frem til midnatt lørdag. Kart: storm.no

Temperaturen holder seg mellom 20 og 23 grader ytterst på kysten sør for Stad, i innlandet blir det rundt 25 grader. Også Nord-Norge kan se frem til 20 og 25 grader torsdag og fredag.

– De inder delene av Vestlandet, Møre, Trøndelag og sør i Nordland får det varmest, et sted rundt 27-28 grader, forteller Tveita.

Kuling

Finværet skyldes et kraftig høytrykk med senter over Østersjøen. Det stenger for lavtrykkene vest for oss, og gir mye sol og lite vind, i nesten hele landet.

Vestlandet ligger såpass nær, at kampen mellom lavtrykkene og høytrykkene merkes:

– Det blåser godt fra sørøst fra Vest-Agder til Stad, opp i liten og stiv kuling. Vest i fjellet må du regne med frisk bris, forteller Tveita.

Vinden i vest holder seg de neste dagene.

Flott helg

Høtrykket er ganske stabilt, men lørdag flytter det litt på seg. Det vet lavtrykket vest for oss å utnytte.

– Natt til lørdag kommer det et nedbørområde inn over Vestlandet, og dagen starter med regnbyger fra Rogaland til Møre og Romsdal, forteller Tveita.

Nedbørområdet går fort i oppløsning, og allerede midt på dagen skinner det opp igjen i Rogaland. Hordaland får får solen tilbake ut på ettermiddagen, og Møre og Romsdal lørdag kveld.

– Det kommer litt regn fra Barentshavet og inn mot kysten av Finnmark fredag kveld. Den gir seg også utover lørdag, sier Tveita.

Også fra søndag kveld til ut på mandag kan det dryppe litt i Troms og Finnmark, men det er det hele.

– Vi snakker ikke om mye nedbør, og det meste av landet får en fin helg, forteller Tveita. 

Temperaturen holder seg fortsatt høy. Over 20 grader langs kysten i sør, og i Nord-Norge, opp i 25 i innlandet. Midt-Norge får det fortsatt varmest, deilige 28 grader.

Varer og varer ...

Tidligere i uken fortalte prognosene at høytrykket ville takke for seg på tirsdag. Nå har de snudd, finværet ser ut til å bare vare og vare.

– Mandag blir det flott i Sør- og Midt-Norge, og det blir gradvis fint igjen i Troms og Finnmark. Tirsdag blir fin i hele landet, forteller Tveita. 

Sør- og Østlandet må regne med litt flere skyer, men temperaturen holder seg likevel godt over 20 grader der også.

Onsdag kan det komme inn litt nedbør over Sør-Norge, men det er ikke sikkert, og det blir i så fall bare kortvarig.

– Torsdag er solen tilbake i hele landet, sier Tveita.

... og varer

Også fredag kan det dryppe litt i sør, men slik det ser ut er det også denne gangen bare snakk om kort tid og små mengder.

– I Nord-Norge skal solen skinne i alle fall til neste helg, og lenger frem har vi ikke prognoser, forteller Tveita.