Stian Blipp om sin første sommerjobb: – Jeg har dårlig arbeidsmoral

Den tidligere Idol-programlederen forteller om sine tidligere jobberfaringer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi kjenner Stian Blipp (25) best som den sprudlende, morsomme og alltid glade Idol-programlederen på TV 2, men nå innrømmer bergenseren at han egentlig har elendig arbeidsmoral. 

– Når det kommer til arbeidsmoral er jeg egentlig en liten drittunge. Hvis jeg må gjøre ting jeg ikke synes er spesielt gøy blir jeg grinete og automatisk ineffektiv i jobben min. I en fabrikk ville jeg vært han som kom med krummet rygg, termosen min og bare vært ulykkelig. Det er trist, men der har du min arbeidsmoral, avslører han i det nye TV 2-programmet Sommerjobben.

Men gjør Blipp noe han liker, er det helt omvendt. 

– Da er jeg han slitsomt positive! Da skal alle vite at jeg har det gøy. 

Første sommerjobb

I Sommerjobben følger vi åtte ungdommer når de skal trå sine første skritt på en arbeidsplass. Blipp er ikke en av dem, men i programmet deler han sine erfaringer fra tidligere jobber før TV-karrieren tok av. Programmet har premiere på TV 2 fredag kveld. 

Blipps aller første sommerjobb var i en dynefabrikk, der oppgaven hans var å fylle dun i dyner. 

– Det å fylle dyner i syv timer hver dag i sommerferien, jeg kan ikke beskrive hvor kjedelig det var! 

Trivdes som selger

Men Stian Blipp har også hatt morsomme sommerjobber. En av dem var som selger på Expert, der han også fikk deltidsjobb senere. 

– Da kunne man gå rundt å være litt spellemann og preike med folk. Det beste jeg visste var å selge forsikringer og betalingsutsettelser. Da må du være god. Det gøyeste jeg visste var å finne på historier på hvorfor man skulle kjøpe forsikring. Det gikk sport i å selge forsikring med den verste forklaringen, sier Blipp. 

Sommerjobben på TV 2 fredager klokka 18.00.