LOVER VM-BONUS: Alexander Kristoff vil betale lagkameratene av egen lomme om han får hjelp til å vinne VM-gull. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LOVER VM-BONUS: Alexander Kristoff vil betale lagkameratene av egen lomme om han får hjelp til å vinne VM-gull. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Naturlig at Kristoff har en tanke om hvilke ryttere han vil ha med

Alexander Kristoff røper hvilke fem ryttere han vil ha med seg til VM. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff er en av de store favorittene på fellesstarten i sykkel-VM i USA. Løypeprofilen passer Katjusja-rytteren godt, og i år får han mer hjelp enn noensinne. 

Lover gull-bonus
Norge kan nemlig stille med seks ryttere i VM. Et VM-gull henger svært høyt for Stavanger-karen. Og når det regner på presten, så drypper det på klokkeren. Kristoff lover at VM-hjelperne vil få godt betalt dersom det blir gull i USA. Det er snakk om et beløp på 500 000 kroner.

– Det kommer til å bli en bonus hvis jeg vinner. Det er jo bare jeg som vil sitte igjen med noe, så lagkameratene min har egentlig ingen grunn til å hjelpe meg. Det har vært vanlig å gi litt i bonus for et VM-gull. Jeg har en bonus som jeg ønsker å dele med laget, bekrefter han overfor procycling.no.

Dette er rytterne Kristoff vil ha med
Kristoff er klar på hvem han vil at landslagssjef Stig Kristiansen skal ta ut på VM-laget.

– Meg, Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Sven Erik. Og så bør vi ha med to med mye kjørestyrke for å hjelpe til meg å kontrollere feltet: Vegard Breen og Vegard Stake Laengen, sier Kristoff.

– Jeg og Kristoff er på bølgelengde. Da er det bare for landslagssjef Stig Kristiansen å sette godkjent under uttaket vårt, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

Kristiansen reagerer ikke på at Kristoff har gjort jobben for ham. 

– Alle som er involvert i sykling har en tanke om hvem som bør kjøre. Mange av personene går igjen hos alle, og så er det enkelte forskjeller hos noen. Det er helt naturlig at Kristoff har en tanke om hvilke ryttere han vil ha med, sier Kristiansen til TV 2, noe Kaggestad er enig i.  

– Det skader ikke å melde fra. Sykkel er en lagsport. Det ville vært rart om kapteinen på laget ikke kunne si hvilke ryttere han vil ha med seg.

Får bonus også fra forbundet
Kristiansen forteller at han bruker mye tid på å tenke over VM-uttaket.

– Det er en kontinuerlig tanke som jeg har hver dag, flere ganger om dagen. Det begynner å ta form, sier Kristiansen.

Han forteller at Norges Cykleforbund vil belønne ryttere som tar medalje i VM, men beløpet vil han ikke gå ut med.

– Jeg hadde vært veldig fornøyd. Jeg tjener ikke like mye som Alex, så det hadde utgjort en mye større forskjell på min lønn. Det er vanlig med et økonomisk symbol på at det blir verdsatt. Norges Cykleforbund er et lite forbund, så det er nesten riktig å si at det er et symbolsk beløp, sier Kristiansen.