Slik lager du Theas fantastiske bringebærostekake -NAM!

I dag ble det en deilig ostekake med brownie-bunn og friske bringebær. Og det var det vinneren av Årets Matblogg 2014, Thea Olsen Bolstad, som sto for.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bringebærostekake

Oppskrift hentet fra boken ”Theas little kitchen ” av Thea Bolstad

Dette trenger du:

Browniebunn
23 cm springform

  • 200 g mørk sjokolade, grovhakket
  • 200 g mykt smør
  • 250 g melis
  • 3 egg
  • 110 g hvetemel

Ostemasse

  • 300 g friske eller frosne bringebær
  • 100 g sukker
  • 200 g myk kremost naturell
  • 100 g sukker
  • 1 ts vanilje ekstrakt
  • Saft av 1 sitron
  • 5 gelatinplater
  • 2 1/2 dl kremfløte
  • Friske bringebær til pynt

 

Slik gjør du:

Browniebunn
Legg sjokoladebiter i en bolle og sett over en liten kasserolle med vann, kok opp og la sjokoladen smelte.

BRINGEBÆROSTEKAKE: Thea Bolstads store lidenskap er å bake kaker, og i fjor fikk hun prisen Årets matblogg.  Foto: TV 2
BRINGEBÆROSTEKAKE: Thea Bolstads store lidenskap er å bake kaker, og i fjor fikk hun prisen Årets matblogg.  Foto: TV 2

Bruk en kjøkkenmaskin, rør mykt smør og melis sammen, tilsett ett og ett egg, bland godt sammen mellom hvert egg.
Rør inn melet litt etter litt.
Kjør sammen på høyhastighet til du får en glatt deig.
Tilsett den smeltede sjokoladen og bland den godt inn i deigen.
Hell deigen i en smurt bakepapirkledt springform, stek midt i stekeovnen, 170 grader i 30-40 min. Avkjøl kaken i formen.
Er overflaten på kaken ujevn, skjær den slik at den blir flat.
Legg kaken tilbake i formen.


Ostemasse
Mos sammen bringebær og sukker.
Sil blandingen gjennom en sikt (fjerne bringebærfrøene).
Visp sammen kremost, sukker, vaniljeekstrakt og sitronsaft.
Tilsett bringebærmosen.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.
Klem ut vannet og smelt gelatinen i mikroovnen eller i en kasserolle (over svak varme).
Avkjøl litt før den vispes inn i ostemassen.
Pisk kremfløte til krem og vend inn i ostemassen.
Hell fyllet over kaken i formen og sett i kjøleskapet i 5-6 timer slik at ostemassen stivner.
Pynt med friske bær rett før servering.