HAR VÆRT UNDER PARI: Wayne Rooney har ikke fått det til å stemme i sesonginnledningen. FOTO: ANDREW COULDRIDGE /
HAR VÆRT UNDER PARI: Wayne Rooney har ikke fått det til å stemme i sesonginnledningen. FOTO: ANDREW COULDRIDGE /

– Jeg vet når jeg ikke spiller bra

Wayne Rooney innrømmer at han ikke har vært god nok i sesonginnledningen.

Etter at Radamel Falcao og Robin van Persie forlot Old Trafford tidligere i sommer, fikk Rooney jobben som krumtapp i United-angrepet. Så langt har ikke kapteinen overbevist noen som spydpiss i Louis van Gaals 4-2-3-1-formasjon.

Fotballeksperter har for lengst begynt å diskutere om Rooney egentlig er egnet til å løse den type rolle. Hovedpersonen selv aksepterer kritikken som rettes mot ham, men mener samtidig at vinden kommer til å snu.

– Hadde en bedre kamp mot Club Brügge
Første mulighet til å rette opp inntrykket er lørdagens hjemmekamp mot Newcastle.

– Jeg har spilt én dårlig kamp denne sesongen, og alle tar helt av, sier Rooney etter mesterligamøtet med Club Brugge tirsdag.

Heller ikke der kom han på scoringslista.

– Jeg er en ærlig fyr. Jeg vet når jeg ikke spiller bra, og mot Aston Villa var jeg under pari. Det vet jeg. Heldigvis hadde jeg en mye bedre kamp mot Brügge. Jeg kunne scoret et mål eller to, men slik er fotballen, fortsetter United-stjernen.

– Mistet ballen for lett
Han har få gode minner fra Villa-kampen.

– Jeg mistet ballen for lett, og det er jeg klar over. Det er ikke en kamp jeg vil se tilbake på med glede, men av og til har man slike kamper. Nå vil alle skrive om at jeg ikke scoret i kampene mot slutten av forrige sesong, men vi er bare tre kamper ut i sesongen. Jeg har opplevd dette før, og målene vil komme. Det vet jeg. Forhåpentlig kommer de på lørdag mot Newcastle, sier Rooney. (©NTB)