Ajax-spiller Kenny Tete i kamp med Rapid Wiens Stefan Stangl i kvalifisering til Champions League. Nå møter Ajax tsjekkiske Jablonec. (AP Photo/Ronald Zak) FOTO: RONALD ZAK /
Ajax-spiller Kenny Tete i kamp med Rapid Wiens Stefan Stangl i kvalifisering til Champions League. Nå møter Ajax tsjekkiske Jablonec. (AP Photo/Ronald Zak) FOTO: RONALD ZAK /

Rekdals torsdagstips: Europa League

Håndplukket to kamper fra europacupen - tipper storseier til Ajax.

Noen ganger er det små marginer som avgjør. Onsdagens tips var på Leeds og Basel, og begge lag rotet bort ledelsen på overtid. Leeds slapp utrolig nok inn to mål på slutten av kampen, mens Basel gikk opp til 2-1 mot hardtarbeidende Maccabi Tel Aviv etter 88 minutter. Det skulle ikke holde, da Maccabi utlignet på overtid. Her er torsdagens tips, begge fra play-off til Europa League. 

Husk å spill Premier League-manager!

SLOVAN LIB. - HAJDUK SPLIT (EUROPA LEAGUE) H: 1,75 U: 3,35 B: 3,75
Slovan Liberec er med som cupvinnere. De har fått en grei start på årets liga med seks poeng på fire kamper. Seier over Mlada Boleslav i serieåpningen, og tre strake uavgjort. I Europa League har de spilt en kvalrunde, vant da 2-1 hjemme og hele 3-0 borte over Ironi Kiryat Shmona fra Israel. Spesielt sterk borteseier i Israel. Her møter de Strømsgodsets overmenn Hajduk Split, som har syv poeng på seks kamper i hjemlig serie med 1-4-1. Hajduk var ikke i nærheten av Dinamo Zagreb i serien i fjor, de kom på tredjeplass med 50 poeng, mot Dinamos 88. De har tatt seg videre i kvalifiseringen mot estisk, slovensk og altså norsk motstand i Strømsgodset, men dette kan bli en vanskelig bortekamp for Hajduk.

Sjekk alle våre oddstips - nye hver dag!

AJAX - JABLONEC (0-1) (EUROPA LEAGUE) H: 2,25 U: 3,45 B: 2,28
Handicapspill, Jablonec er gitt ledelsen 1-0 ved start. Ajax skuffet veldig i forrige kvalifiseringsrunde med 2-2 borte og 2-3 tap hjemme for Rapid Wien. For ikke mange år siden ville Ajax vunnet de kampene komfortabelt. Nederlandsk klubbfotball er kanskje litt på hell, da eksporten av talent til utlandet har vært svært stor, i likhet med Belgia. Det har startet bra for Ajax i serien, dog. 3-0 over AZ Alkmaar og 3-0 over Willem II betyr at Ajax topper med seks poeng. I serien i fjor kom de langt bak suverene PSV, og det ønsker de nok å gjøre noe med. Har fått en grei motstander før gruppespillet i Jablonec fra Tsjekkia. De har bare tatt fem poeng fra de fire første seriekampene sine, og hadde vel en unormalt bra sesong i fjor som endte med tredjeplass. De slo ut FC København med 0-1 hjemme og 3-2 seier borte i forrige kvalrunde, noe som blir vurdert som fiasko for danskene. Ajax bør klare dette greit, og de har altså scoret seks mål på de to siste kampene mot lag som i utgangspunktet er bedre enn Jablonec.