HYTTEIDYLL: Elisabeth Andreassen bruker hytta på Brønnøya flittig. Foto: Stella Pictures, Instagram.
HYTTEIDYLL: Elisabeth Andreassen bruker hytta på Brønnøya flittig. Foto: Stella Pictures, Instagram.

«Bettan» må rive strandhus, brygge og peis på Brønnøya

Elisabeth Andreassen (57): – Vi synes dette er en lei og kjedelig sak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld ble det klart i bygningsrådet i Asker at deler av «Bettans» landsted på Brønnøya skal rives.

En badebrygge, en strandbod og en utepeis vil gå med. I november fikk hun dispensasjon for å beholde en flytebrygge og en terrasse. Resten må bort.

Hytta har Andreassen omtalt som «sitt fristed», og når TV 2 ringer henne onsdag kveld, virker hun overrasket over nyheten.

– Det visste jeg ikke. Det er vel ennå ikke bestemt, sier hun. Andreassen har nettopp landet i Nice i Frankrike når TV 2 når henne på telefonen.

Strider mot bygningsloven

Det er Budstikka som først omtaler saken onsdag. Knut Auke (Frp) fra Vollen var den eneste som stemte med henne. Resten av medlemmene i bygningsrådet stemte imot Andreassens anke, og sto fast ved sitt forrige vedtak.

#sommerkos #sommer #brønnøya

Et bilde publisert av Elisabeth Andreassen (@bettan_official)

Under en omfattende lovlighetskontroll på Brønnøya, ble det også på Andreassens eiendom oppdaget tiltak som strider mot Plan- og bygningsloven for byggetiltak i strandsonen. Lokalavisa skriver at 160 bygg på øya skal være ulovlige.

Elisabeth Andreassen på sin side, ser annerledes på dette, men ønsker ikke å si mer over telefon fra Frankrike. 

– Jeg ønsker ikke å kommentere saken mer utover dette, sier hun.

Oppført av tidligere eier

Torsdag tar Elisabeth igjen kontakt med redaksjonen i TV 2 for å fortelle at hun og ektemannen Tor Andreassen gjør alt i sin makt for å beholde fasilitetene ved sommerhuset.

– Jeg vil presisere at vi synes dette er en lei og kjedelig sak. Vi forsøker bare å få beholde et strandhus og peis som ble oppført av tidligere eier og få dette inn i regulerte og lovlige former, sier hun over telefon.

Badebryggen det er snakk om har stått der siden 30-tallet, og for ekteparet Andreassen føles det tungt at denne nå må rives.

– Vanskelig sak

«Bettan» har fremdeles en mulighet til å beholde strandhus, brygge og peis. Hun kan velge å anke til Fylkesmannen.

– Jeg synes dette er en litt vanskelig sak, men jeg støtter Plan- og bygningsavdelingens forslag, da jeg ikke kan se at det er kommet frem noe nytt i denne saken siden forrige gang, sa bygningsrådets leder Stein H. Annexstad (H) som siste ord under debatten, ifølge Budstikka.