– Jo Inge er on fire for tiden

Jo Inge Berget med to mål mot gamleklubben Celtic.

Celtic - Malmö FF 3-2:
Mesterliga, playoff 1. kamp

Det ble en skikkelig norsk festaften på Celtic Park. Og i sentrum for begivenhetene sto en nordmann som ble vraket av Celtic.

For selv om Stefan Johansen var den store spilleren de første 45 minuttene, så var det Jo Inge Berget som fikk siste ord.

– Jo Inge er on fire
Malmö FF-angriperen scoret begge målene da svenskene fikk seg et strålende utgangspunkt før returkampen.

– Jo Inge er on fire om dagen, så det er bare å få ballen til ham, så scorer han, skryter lagkamerat Magnus Wolff Eikrem til Viasat.

Dermed scoret han like mange mål i løpet av 90 minutter for Malmö FF som han gjorde på et halvt år på utlån til Celtic.

– Han var fantastisk for oss i dag. Han har vært fantastisk før i sesongen, men har vært gjennom en tung periode. Nå er han helt der oppe igjen, sier Åge Hareide.

Scoret to for Celtic
Bare fire ligakamper fikk han på en halv sesong, og de eneste scoringene kom i hjemmedebuten mot Dundee United. Celtic benyttet ikke kjøpsopsjonen de hadde i avtalen med Cardiff. I stedet havnet hadelendingen i Malmö FF.

– Å score to her på Celtic Park betyr enormt mye for laget, men også for meg personlig. Jeg fikk det ikke helt til da jeg var spiller her. Så det var deilig å vise alle her i dag at jeg kan, sier Berget til TV 2.

Den tidligere Lyn-spilleren var lett gjenkjennelig med sitt store skjegg.

– Jeg hadde ganske mye skjegg i fjor høst også, men jeg fikk ikke lov av bestemoren min å komme hjem til jul, så jeg måtte barbere meg da. Og siden jul har jeg spart igjen, forteller han.

Men han var ikke den eneste nordmannen som gjorde seg bemerket.

Kunstpasning av Johansen
Johansen var regissøren bak Celtics to første scoringer.

Først serverte han et kunststykke av en pasning, som sendte Leigh Griffiths alene med keeper før tre minutter var spilt.

Sju minutter senere sto det 2-0 til hjemmelaget. En corner fra Johansen ble headet i mål av Nir Biton.

Viktig overtidsscoring
Like etter kunne han kronet det hele med scoring selv. Men alene med keeper skjøt han rett på Johan Wiland.

– Vi var forferdelige i starten av kampen. Celtic kjørte over oss. Jeg tror stemningen og atmosfæren tok knekken på en del av spillerne våre – spesielt de yngste. Men jeg er stolt av hvordan vi kjempet oss tilbake. vi har en sterk moral, sier Åge Hareide til TV 2.

Berget reduserte til 1-2 tidlig i andre omgang, men Griffiths headet Celtic to mål foran igjen.

– Det første målet er jeg fornøyd med. Jeg kommer i posisjon, ser på mål og det er jo alltid ledig oppe i lengste, forteller Berget.

Men nesten fem minutter på overtid dukket Berget opp og banket inn sitt andre for dagen, foran publikumet som aldri mente han var god nok.

– Nå er vi favoritter. Vi har en kjempesjanse til å gå videre. Det siste målet til Jo Inge betyr selvsagt mye for oss. Vi har tapt og vunnet hjemme flere ganger på dette nivået, forteller Hareide til TV 2.

– Deilig å score to
Med 2-3 har Åge Hareides Malmö FF et strålende utgangspunkt foran hjemmemøtet. Men Ronny Deila er ikke enig med sin kollega at svenskene er favoritter.

– Selvfølgelig er det veldig skuffende å se at Malmö scoer på overtid, men vi må ikke glemme at det er vi som leder. Malmö må fortsatt slå oss for å gå videre. og vi taper nesten aldri kamper. Med det som bakgrunn, er det vi som har størst sjanse for å gå videre, mener Celtic-manageren.

– Lå det i kortene at det var Jo Inge Berget som skulle score Malmös mål?

– Ja, det kan man godt si. Men jeg kan ikke fokusere på en enkeltspiller. Dette var en kamp mellom to fotballag, sier Deila.