RISIKERER FENGSEL: Darron Gibson risikerer fengsel etter å ha kjørt på en syklist og krasjet i en bensinpumpe etter promillekjøring. FOTO: NIGEL FRENCH /
RISIKERER FENGSEL: Darron Gibson risikerer fengsel etter å ha kjørt på en syklist og krasjet i en bensinpumpe etter promillekjøring. FOTO: NIGEL FRENCH /

Premier League-spiller risikerer fengsel etter fyllekjøring

Den tidligere Manchester United-spilleren Darron Gibson (27) må måte i retten etter ha krasjet sin sportsbil med promille.

Evertons midtbanespiller Darron Gibson er havnet i trøbbel.

Iren er mistenkt for å ha kjørt på en syklist, og deretter krasjet i en bensinpumpe med promille i kroppen.

Etter hendelsen skal Gibson ha stukket av fra stedet, melder The Daily Mail. Politiet pågrep senere den tidligere Manchester United-spilleren og plasserte ham i varetekt.

Politiet tok bilen
Premier League-spillerens bil, en Nissan Skyline GT-R Nismo med en prislapp på over 1,5 millioner norske kroner, skal ha fått betydelige skader etter episoden som skjedde utenfor Gibsons hjem i Altrincham. Politiet tok beslag i sportsbilen som et ledd i etterforskningen.

– Politiet kom ganske raskt til stedet etter at en person på bensinstasjonen ringte til dem. Vi visste ikke hva som hadde skjedd før politiet ankom stedet, sier en butikkansatt på bensinstasjonen.

Syklisten som ble påkjørt kom seg unna hendelsen uten alvorlige skader.

Politiet har samlet inn videobevis fra hendelsen og Gibson må møte i retten i begynnelsen av september. Han er tiltalt for promillekjøring, uaktsom kjøring og for å ha flyktet fra en kriminell handling.

Tiltalt for tre straffbare forhold
I verste fall risikerer 27-åringen fengselsstraff, men det er ventet at Gibson slipper unna med kraftig bot og inndragelse av førerkoret.

– Darron Gibson, Altrincham, er tiltalt for uaktsom kjøring, promillekjøring og for å ha flyktet fra en kriminell handling, bekrefter påtalemyndighetene i Manchester, ifølge The Daily Mail.

Everton har foreløpig ikke kommentert hendelsen. Gibson, som har en ukelønn på omlag 600.000 kroner på Goodison Park, har ikke vært i troppen i Evertons to første kamper for sesongen.