PÅ RØD LØPER: Henriette Bruusgaard på Kon-Tiki premierefest på Operaen i 2012. FOTO: LARS ASKHEIM / Stella Pictures.
PÅ RØD LØPER: Henriette Bruusgaard på Kon-Tiki premierefest på Operaen i 2012. FOTO: LARS ASKHEIM / Stella Pictures.

Henriette Bruusgaard (33) misbrukt på rasistiske nettsider

Et bilde av programlederen i vikingklær frontes på flere nettsider mot hennes vilje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Alt for Norge»-programlederen Henriette Bruusgaard raser etter et bilde av henne i vikingdrakt har blitt misbrukt på flere rasistiske nettsider.

«Fy flate så frekt! Fikk nettopp mld om at dette bildet, der jeg er UTKLEDD som vikingkvinne i forbindelse med Alt for Norge sesong 1, har blitt misbrukt av flere rasistiske nettsteder, bl.a "Stopp masseinnvandringen" og "Stormfront.org" m.fl med både tekst og slagord på.», skriver hun på Facebook onsdag.

Bruusgaard har også postet bildet på sin Instagramprofil, og oppfordrer følgere sine som støtter disse holdningene om å avfølge seg umiddelbart.

– Jeg blir skikkelig opprørt. Det er guffent at bildet av meg skal florere på slike nettsider, sier Bruusgaard til TV 2.

«Alt for Norge og jeg tar sterk avstand til slike holdninger og vil overhodet ikke ha noe med dette å gjøre.», skriver hun videre under bildet på Instagram.

Helt galt budskap

TV Norges pressekontakt, Ola Magnus Svihus, ser alvorlig på bildebruken til de forskjellige nettsidene.

– Henriette gjorde oss klar over dette i dag. Det er vanskelig å få oversikt over hvilke nettsteder som har brukt bildet, men det prøver vi å finne ut av. Vi har tatt kontakt med de vi allerede vet hvem er, og har bedt dem om å fjerne det. Disse nettsidene representerer verken kanalen eller programmet, sier han.

– Disse nettstedene representerer holdninger som både kanalen og programmet tar sterkt avstand fra.

Henriette Bruusgaard har vært programleder for «Alt for Norge» på TV Norge siden 2010, og har medvirket i samtlige fem sesonger.