Dortmunds stjernespiller ikke med mot Odd

Marco Reus rekker ikke Europaliga-kampen mot Odd.

Dortmund-trioen Marco Reus, Kuba Blaszczykowski og Lukas Piszczek er ikke med Dortmund-troppen som har reist til Norge for å møte Odd i Europaligaen.

Kampen ser du på TV 2 Sportskanalen torsdag kl. 20.30.

Dortmund-trener Thomas Tuchel sier at han ønsker å matche Reus forsiktig etter et skadeavbrekk. Reus fikk en smell i ankelen i slutten av juli, men han spilte 78 minutter da Dortmund slo Borussia Mönchengladbach 4-0 i helgen.

– Gir oss større muligheter
Høyreback Lukasz Piszczek er heller ikke med. Den polske landslagsspilleren spilte samfulle 90 minutter i helgen.

– Det er ikke så overraskende at ikke alle stjernene er her. De forventer et greit resultat her og at de tar oss på sin hjemmebane. Men det er klart at Dortmund har et kollektiv. Når de tar flere spillere ut fra en ellever, så vil kollektivet bli svekket. Det gir oss litt større muligheter, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo

Fagermo tror det blir en tøff match.

– Vi vet at vi møter et veldig godt lag. De er et av Europas beste lag. Vi var uheldig med trekningen. Jeg ville heller møtt et lag vi kunne slått ut, sier Dag-Eilev Fagermo.

Mener Dortmund er bedre enn Manchester United og Liverpool
Han mener Dortmund holder et høyere nivå enn flere av topplagene i Premier League.

– Jeg har sett starten på Premier League. Jeg har sett for eksempel Manchester United og Liverpool, og Dortmund er bedre enn dem. Når man slår Borussia Mönchengladbach 4-0, et av lagene som slapp inn minst mål i Bundesliga i fjor, så sier det litt om kvaliteten i laget, sier Fagermo.

Likevel mener Odd-treneren at Dortmund har svakheter som Odd kan utnytte.

– Vi har sett Dortmund såpass nøye at vi har sett at de har svakheter. Vi skal prøve å sette dem under press og utnytte de områdene som kan være svakheter, om man kan si at Dortmund i et norsk perspektiv i det hele tatt har svakheter, sier Fagermo. 

Kampen ser du på TV 2 Sportskanalen torsdag kl. 20.30.