MÅ BETALE: Tommy Steine er dømt til å betale tilbake 900.000 kroner etter en anke i høyesterett. Her avbildet på Artistgallaen i 2011. FOTO: ROGER FOSAAS / STELLA PICTURES
MÅ BETALE: Tommy Steine er dømt til å betale tilbake 900.000 kroner etter en anke i høyesterett. Her avbildet på Artistgallaen i 2011. FOTO: ROGER FOSAAS / STELLA PICTURES

Høyesterett: Tommy Steine (45) må punge ut 900.000 kroner

Høyesterett avviste komikerens anke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble komiker Tommy Steine dømt til å tilbakebetale hele 900.000 kroner av kravet på 1,1 millioner til Santander Consumer Bank, skriver Nettavisen.

Steine hadde opparbeidet seg en gjeld på til sammen 1,9 millioner etter at han kjøpte tre luksusbiler i forbindelse med deltidsjobben han i 2011 hadde i Auto-Forum i Drammen.

Solgte luksusbiler til kjendisvenner

Han hjalp til med å selge eksklusive biler til en rekke kjendisvenner. Firmaet skal i flere år ha solgt luksusbiler med et løfte om at kundene kunne levere tilbake bilene og få nesten hele kjøpesummen tilbake.

Men da Steine skulle levere tilbake bilene, var bilselgeren borte. Komikeren sluttet derfor å betale tilbake lånene. Santander saksøkte Steine for én million kroner, men Steine vant over banken i retten i 2014, og ble frifunnet.

Likevel måtte Steine bidra til å dekke inn igjen tapet. Steine valgte å anke dette til Høyesterett, som nå har avvist saken.

Kraftig uenig

I saksomkostninger må Steine betale 45.000 kroner til Santander.

– Dette er tragisk. Motparten har kjørt en taktikk som ikke har vært redelig. Det er interessant at Høyesterett lar hele avgjørelsen stå, som Santander var kraftig uenig i, som sier at når folk som har fått ulovlig store lån, så er det på sin plass å gi en rabatt, sier Steine sin advokat Jørgen Klaveness til Nettavisen.