Gratulerer med dagen, Mette-Marit!

Kronprinsessen har tradisjon for å invitere venner og familie til gudstjeneste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag, onsdag, fyller kronprinsesse Mette-Marit 42 år. 

Kongehuset har ikke sluppet noen informasjon om hvordan dagen vil feires. Det neste offisielle oppdraget til bursdagsbarnet er i morgen torsdag da hun skal på premieren til filmen «Pøbler» på Colosseum i Oslo.

På Skaugum er det faste tradisjoner når noen har bursdag og kake på sengen hører til.

–  Da vekkes bursdagsbarnet med hjemmebakt kake på sengen, man synger bursdagssangen og overrekker små gaver. Mette-Marit har selv fortalt at det gjerne er Haakon som lager kaken på hennes bursdag - og røpet for et par år siden at han gjerne tar utgangspunkt i en innkjøpt ferdigblandet kakemix, sier kongehusekspert Kjell Arne Totland.

Ved tidligere fødselsdager har kronprinsessen invitert familie og venner med barn til en liten gudstjeneste i Slottskapellet på bursdagen sin. Slik kan det også bli i år.

– Også er det gjerne grillparty i Hagen på Skaugum etterpå, hvis været tillater det. Og det gjør det jo så absolutt i dag, avslutter Kjell Arne Totland.

Høsten blir travel for kronprinsesse Mette Marit. Allerede lørdag er hun med sin svenske kronprinsessekollega Victoria på jobb. Da deltar hun ved markeringen av Klimapilegrim 2015 i Halden og Strømstad kommuner.