Maradona besøkte dommeren som godkjente tidenes skandalemål

Nesten 30 år etter det legendariske Guds hånd-målet møtte den argentinske fotballstjernen igjen dommeren som godkjente målet under fotball-VM i 1986.

Under et besøk i Tunisia forrige helg besøkte Diego Maradona dommeren som godkjente det som omtales som et av tidenes skandalemål, skriver El Pais.

Ali Bennaceur så ikke at Maradona var borti ballen med hånda da han skjøt forbi Englands keeper Peter Shilton på Azteca stadium i Mexico by under VM i 1986. Målet gav Argentina en 1-0-ledelse over England seks minutter inn i kampen.

BESØK: Her er bildet Diego Maradona la ut fra sitt besøk i Tunisia.  FOTO: FACEBOOK.COM/DIEGOMARADONAOFICIAL / PRIVAT
BESØK: Her er bildet Diego Maradona la ut fra sitt besøk i Tunisia. FOTO: FACEBOOK.COM/DIEGOMARADONAOFICIAL / PRIVAT

Tidenes beste mål

Fire minutter senere scoret Maradona et av målene som ofte omtales som et av tidenes beste mål, noe som førte Argentina til en 2-0-ledelse. 

De to målene kan du se her.

Det var svært stor spenning knyttet til kampen. Fire år tidligere hadde Storbritannia seiret over Argentina i Falklandskrigen. 

England klarte senere å redusere til 2-1, men det var ikke nok til å stoppe Argentina, som gikk videre til semifinale mot Belgia, for så å vinne finalen mot Vest-Tyskland. 

– Følelsesladd besøk

Maradona la mandag ut et bilde fra besøket i Tunisia på sin Facebook-side.

– Jeg hadde et svært følelsesladd møte med Ali Bennaceur, skriver han. 

– Jeg ga ham en Argentina-drakt, og han ga meg et bilde fra kampen som han hadde hengende hjemme, skriver han videre. 

På fotballdrakten skrev han en dedikasjon. Der skrev han: "Til Ali. Min evige venn". 

Innrømmet etter ti år

Diego Maradona innrømmet ikke at hånden hans var borti ballen den dagen i 1986. Det gjorde han først under et TV-intervju for 10 år siden.

Da innrømmer han at hånden var borti ballen, og at dette også hadde vært planlagt. Han forklarte at dette var fordi han med sin høyde på 1.66 meter ikke anså det som mulig å heade ballen forbi Englands keeper Shilton, som var 1.85 høy. 

– For å være ærlig har jeg aldri angret på at jeg scoret et mål med hånda, sa han under intervjuet. 

Dommer Bennaceur har alltid skylt på sin bulgarske linjedommeren for feilen. Han mente linjedommeren sto i en bedre vinkel til å se hånden. 

– Jeg var usikker, men da jeg så linjedommeren løpe tilbake til midten av banen godkjente jeg målet, har han tidligere forklart.