Depay-show da United reiste seg etter marerittstart

Manchester United slo Club Brugge 3-1 på Old Trafford. I hovedrollen: Memphis Depay.

Manchester United-Club Brugge 3-1
Mesterliga-kvalifisering, playoff 1. kamp

Se Depay herje øverst!

Memphis Depay kostet Manchester United omlag 300 millioner kroner da han kom fra PSV Eindhoven i sommer, og mot Club Brügge i Mesterliga-playoffen tirsdag kveld, viste 21-åringen hvorfor Louis van Gaal hadde nederlenderen øverst på ønskelisten etter fjorårets 4. plass i Premier League.

I årets to første seriekamper, mot Tottenham og Aston Villa, har van Gaal byttet ut det som regnes som et av verdene definitivt største talenter, men mot Club Brugge ga van Gaal igjen unggutten tillit fra start.

Og det angrer han nok ikke på etter kveldens oppgjør på Old Trafford. Med to fantastiske scoringer og én målgivende til Fellaini helt på tampen, sørget nemlig Uniteds nye nummer sju for at van Gaal og co. reiser til Belgia i neste uke med to måls fordel foran returmøtet.

– Jeg ønsker å kysse ham i kveld. Når man scorer to mål og leverer én målgivende er man normalt helten, sa van Gaal etter kampen.

– Jeg er veldig glad på hans vegne, for han trengte det. Jeg sa det var et spørsmål om tid, og det viste seg å være et spørsmål om tid, fortsatte van Gaal.

Selvmål og Depay-dobbel
Manchester United fikk en fryktelig start på kampen da Michael Carrick satte ballen i eget nett etter bare åtte minutter.

Men det skulle ikke ta lang tid før vertene slo tilbake. Fem minutter etter Carricks selvmål, vartet nemlig Memphis Deay opp med sin første United-scoring. Nederlenderen trikset ballen vakkert forbi en Brugge-forsvarer og knallet inn utligningen på Old Trafford.

Gjestene fra Belgia fortsatt uansett å være fryktløse og offensive – ja kanskje litt vel offensive – for mot slutten av det som var en forholdsvis tett 1. omgang, dunket Depay inn sitt andre mål for kvelden, og sendte med det United i føringen før lagene gikk til pause. Også 21-åringens andre fulltreffer for kvelden var av det svært vakre slaget.

Fellaini sikret godt utgangspunkt
Etter hvilen fortsatte Depay å herje med Brugge-forsvaret, og United fikk etter hvert bedre og bedre tak om kampen.

Da det gjenstod en liten halvtime på «Drømmenes Teater» satte riktignok bortelagets Obbi Oulare ballen i mål bak Sergio Romero i United-buret, men dommer Deniz Aytekin dømte frispark til United-keeperen og godkjente dermed ikke målet.

Like etter svarte hjemmelaget og Memphis Depay med å spille seg frem til en kjempesjanse i Brugge-feltet, men denne gangen sendte Depay ballen høyt over mål.

United fortsatte å kjøre kampen, og på overtid økte Fellaini ledelsen til 3-1 – og sikret med det Manchester United et godt utgangspunkt foran returmøtet i Belgia neste uke.

Slik startet lagene:
Manchester United: Romero, Darmian, Smalling, Blind, Shaw, Carrick, Schneiderlin, Mata, Januzaj, Depay, Rooney.
Club Brugge: Bruzzese, Cools, Mechele, Duarte, de Bock, Simons, Vormer, Víctor Vázquez, Dierckx, Diaby.