GJØR COMEBACK:  Martin Andresen, her fra sin tid i Brann, gjør comeback i Tippeligaen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX FOTO: HOMMEDAL, MARIT /
GJØR COMEBACK:  Martin Andresen, her fra sin tid i Brann, gjør comeback i Tippeligaen. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX FOTO: HOMMEDAL, MARIT /

Martin Andresen (38) gjør comeback som spiller i Tippeligaen

Martin Andresen har signert for tabelljumbo Sandefjord i Tippeligaen.

Martin Andresen la opp som fotballspiller på toppnivå i 2013. Nå – nesten tre år senere gjør den tidligere landslagsspilleren comeback i Tippeligaen.

Tirsdag kveld signerte Andresen for Tippeligaens tabelljumbo Sandefjord, melder NRK.

Bekrefter sjokkcomeback
Overfor TV 2 Sporten bekrefter Sandefjords daglige leder Per Kjetil Berg at Andresen har signert en kontrakt som spiller som strekker seg ut sesongen 2015.

– Vi er blitt enige med Martin Andresen om en avtale for ham ut sesongen. Han er her først og fremst som spiller. Nå skal han spille seg i form, så får vi se om han klarer å ta steget helt opp, sier Berg til TV 2 Sporten.

Martin Andresen har tidligere spilt for Moss, Viking, Stabæk, Molde, Brann og Vålerenga i Tippeligaen. Han har samtidig korte opphold i Premier League-klubbene Wimbledon og Blackburn bak seg.

Høydepunktet som spiller kom da Andresen vant seriegull med Brann i 2007. Den tidligere landslagskapteinen var også hovedtrener i Vålerenga fra 2008 til 2012. 

Ikke bekymret for kampformen
Etter at midtbaneveteranen la opp som fotballspiller og trener, har han jobbet som direktør i Skeidar-konsernet de siste årene. 

Sandefjord er ikke bekymret for at Andresen ikke kan bidra for den nedrykkstruede klubben.

– Han trente litt med oss i sommer og det var positivt. Siden den gang har vi holdt kontrakten. Så nå håper vi at Martin kan bidra for oss. Han er en fin type å ha i en klubb og i et treningsmiljø, forteller Per Kjetil Berg til TV 2 Sporten.

– Men det er en stund siden han la opp som fotballspiller?

– Ja, det er riktig at han ikke har spilt så mange fotballkamper på dette nivået på en stund. Derfor må han gjennom en del tøffe treningsøkter for å se om kroppen tåler det, poengterer Sandefjord-lederen.

I kontakt med NFF om spillerlisens
Sandefjord er nå i kontakt med Norges Fotballforbund om mulighetene for å bruke Andresen i kampene i Tippeligaen fremover. Målet er å få den tidligere Vålerenga-treneren spilleklar før overgangsvinduet stenger ved midnatt.

Ifølge tabelljumboen var Martin Andresen selv svært innstilt på å gjøre comeback i Norges øverste divisjon.

– Martin var veldig innstilt på å få til noe selv. Uansett er vi nå bare glad for at han har lyst til å bidra i treningsmiljøet vårt. Han har veldig mange gode kvaliteter, som er viktige uansett klubb, poengterer Per Kjetil Berg.