Deila: – Håper vi gir Berget en «bad night»

Ronny Deila hentet Jo Inge Berget til både Celtic og Godset. Onsdag er de motstandere.

Onsdag er det duket for norsk trener- og spillerduell i Mesterliga-kvalifiseringen når Ronny Deilas Celtic tar i mot Åge Hareides Malmö i Glasgow.

Også ute på gressmatten kan publikum bli vitne til noen norske dueller. Stefan Johansen spiller nemlig for Celtic, mens Magnus Wolff Eikrem, Andreas Vindheim og sist, men ikke minst Jo Inge Berget alle er Malmö-spillere.

Sistnevnte kjenner Ronny Deila godt fra tidligere. Våren 2014 hentet Celtic-manageren Berget på lån til Celtic fra Cardiff. Det var også Deila som fikk i stand låneavtalen mellom Bergets tidligere italienske arbeidsgiver Udinese og Strømsgodset i 2010.

Se video øverst: Deila: – Vi kan bli blant verdens største

– Her er det vi som skal være kongene
På tirsdagens pressekonferanse i Glasgow, var det en lunefull Deila som uttalte seg om sitt forhold til Malmö-spissen.

– Jeg håper han får en «bad night» i morgen, uttalte Deila med et bredt glis om munnen.

– Jo Inge Berget er en fantastisk fyr, og en gutt jeg kjenner veldig godt. Dessverre lyktes han ikke her i Celtic, noe som gjorde vondt både for ham og meg. Spillestilen passet ikke helt til Jo Inge, fortsetter den populære nordmannen.

Han legger til at han ønsker Berget alt godt i fremtiden, men:

– Ikke i morgen... Vi går på banen for å styre kampen. Her i Glasgow er det vi som skal være kongene. Det blir en magisk kveld. Det å kvalifisere seg til gruppespillet i Mesterligaen er jo guttedrømmen.

Hareide: – Salzburg er bedre enn Celtic
Mandag uttalte Malmö-trener Åge Hareide at han mener Salzburg er et bedre lag enn Celtic.

– Salzburg spiller med et høyere og hardere press, spesielt på hjemmebane. De er mye vanskeligere å spille mot. Celtic er bra, men Salzburg er bedre. Samtidig så vet vi at vi må levere på et svært høyt nivå for å ta Celtic, sa Malmö-treneren til svensk presse etter lagets siste trening før avreise til Skottland.