SLUTTER: Klubbdirektør i Vålerenga Ishockey, Jan Tore Kjær, er ferdig i klubben. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix FOTO: SKIBSTAD, KENT /
SLUTTER: Klubbdirektør i Vålerenga Ishockey, Jan Tore Kjær, er ferdig i klubben. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix FOTO: SKIBSTAD, KENT /

Kjær ferdig i VIF Hockey etter 18 år i klubben

Klubbdirektør Jan Tore Kjær forlenger ikke kontrakten med Vålerenga Hockey.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Oslo (TV 2 Sporten): I en pressemelding tirsdag fra VIF Hockey bekrefter klubben at mangeårig klubbdirektør slutter.

– Årsaken er at han og selskapets styre har ulike oppfatninger om sentrale spørsmål om fremtidig strategi, skriver Oslo-klubben.

Jan Tore Kjær har markert seg som Vålerengas ansikt uttad og har vært kjent som svært frittalende i media. Han har jobbet i klubben i 18 år.

– Jeg har vært en del av VIF Hockey siden mai 1997 og gjennom denne perioden har klubben gjennomgått betydelige endringer. Det har vært en stor glede å få jobbe med VIF i alle disse årene, sier Jan Tore Kjær til klubbens nettsider, før han fortsetter:

– Klubben går nå over i en ny fase hvor klubben utvikler og skal implementere en ny strategi frem mot 2020. Organisasjonen som skal jobbe med den nye strategien vil medføre et behov for ny kompetanse og kapasitet. Etter grundige overveielser har jeg kommet til at dette er et naturlig tidspunkt å avslutte min rolle i VIF Hockey, varsler den frittalende hockeylederen.

Kjær til TV 2: – Ingen dramatikk
Overfor TV 2 Sporten utdyper Kjær at avskjeden med Vålerenga Hockey ikke var av det dramatiske slaget.

– Det er ikke noe dramatikk i dette. Vi velger å gå ut med det nå mange måneder i forveien sånn at det ikke skal bli oppfattet som noe annet enn det er. Jeg har ikke fått sparken, men kommer til å fortsette med andre ting enn det sportslige i klubben. Blant annet skal jeg ha ansvaret for å utvikle ny arena, og jeg skal jobbe opp mot sponsorer og andre kommersielle avtaler, sier Kjær til TV 2.

– Sunt å få inn nye folk
Han mener det er naturlig at det må komme utskiftninger i ledelsen i klubben.

– Jeg har vært leder der i 18 år, og på den tida har vel Vålerenga Fotball hatt syv åtte ledere. Det kan være sunt å få inn nye folk, og det er en helt naturlig prosess, sier Kjær, som ikke er bekymret over at Vålerenga tapte terreng til Storhamar og Stavanger siste sesong.

– Å få ny arena er alfa omega for Vålerenga, men forhåpentligvis har vi en ny arena i 2018. Og det er noe av det jeg skal jobbe med framover, sir Kjær.

Styret takker Kjær for innsatsen
Vålerengas styret takker Kjær for innsatsen den mangeårige klubblederen har gjort i ishockeyklubben.

– Kjær har vært en av de mest sentrale personene i Vålerenga de siste 10 årene. Hans karisma og humør har hatt stor innflytelse på klubben og dette kommer vi til å savne, sier styrets leder Tor Helge Eikeland.