Noen få Tromsø-spillere gikk til ledelsen og krevde Nilsen fjernet

Avisen Nordlys skriver at 15 av 19 spillere ville at Nilsen skulle sparkes. Det mener Ole Martin Årst er tull.

Tirsdag ettermiddag meldte Nordlys at hele 74 prosent av Tromsø-spillerne – 14 av 19 – vill ha Steinar Nilsen fjernet fra stillingen som hovedtrener.

Seinere på dagen økte den Tromsø-baserte avisen tallet til 15.

TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst mener at verken 14 eller 15 spillere har vært misfornøyde med Steinar Nilsen.

– Jeg har snakket med flere i fotballmiljøet i Tromsø i dag, blant andre flere av spillerne. Inntrykket jeg sitter igjen med er at spillergruppen langt i fra var misfornøyde med Steinar Nilsen, sier Årst.

Etter det TV 2 erfarer skal bare noen få av Tromsø-spillerne ha gått direkte til klubbledelsen på et tidspunkt som foreløpig ikke er kjent. De to spillerne skal ha ytret et sterkt ønske om at Nilsen skulle fratre stillingen som hovedtrener, uten at dette ble luftet med resten av spillergruppen på forhånd.

– Sportssjefen ble ikke involvert i prosessen
Ole Martin Årst sier at det er vanskelig å si hva som ligger bak avgjørelsen om å sparke Nilsen.

– Kan det ha vært én konkret episode som har ødelagt forholdet mellom Nilsen og klubben?

– Overhodet ikke, svarer Årst kontant.

– Det er veldig rart dette. De andre i trenerteamet visste i likhet med Steinar Nilsen ingenting om dette. Det som også er rart er at sportssjef Svein Morten Johansen aldri ble involvert i prosessen i forkant av sparkingen, legger den tidligere Tromsø-spissen til.

TV 2 snakket også med Tromsøs Zdenek Ondrásek tidligere tirsdag. Spissen hadde følgende på hjertet:

– Jeg kjenner ikke til at det har vært misnøye med Steinar i spillergruppen.

Nilsen: – Spillerne er ekstremt overrasket
– Flere av spillerne har kontaktet meg i dag. De er ekstremt overrasket og forstår ingenting av dette, uttalte Steinar Nilsen tidligere tirsdag formiddag.

– Jeg er i sjokk, og jeg skjønner ingenting. Dette kom som lyn fra klar himmel, sa samme mann til TV 2 tidligere på dagen – like etter at meldingen om at han hadde fått sparken kom fra Tromsø-ledelsen.

Se pressekonferansen med Steinar Nilsen i opptak øverst!

Tromsø begrunnet sparkingen av Nilsen slik i en redegjørende pressemelding, som ble publisert på klubbens hjemmeside etter at Nilsen hadde uttalt seg til media:

«I forkant av styremøtet mandag ble styret gjort oppmerksom i et møte med representanter fra spillergruppa om at det har vært misnøye og slitasje i spillergruppen på grunn av lederstil. Dette er hovedårsaken til at styret har gått til det skritt å avsette Steinar Nilsen.

Styret mener at Steinar Nilsen ikke har fått nok ut av dagens spillegruppe og dermed måtte noe gjøres for å styrke sjansene til å berge plassen i Tippeligaen. Vi mener at dagens spillerstall er god nok til at vi skal klare å fornye Tippeliga-kontrakten.»