HAR ORDEN: Louis van Gaal har grunn til å være fornøyd med Manchester Uniteds forsvarsspill, ifølge statistikken. FOTO: Images via Reuters / Jason Cairnduff
Livepic FOTO: JASON CAIRNDUFF /
HAR ORDEN: Louis van Gaal har grunn til å være fornøyd med Manchester Uniteds forsvarsspill, ifølge statistikken. FOTO: Images via Reuters / Jason Cairnduff Livepic FOTO: JASON CAIRNDUFF /

Van Gaals forsvarsmur lekker mindre enn Chelseas og Manchester Citys

Sjekk statistikken som viser at manager Louis van Gaal ikke nødvendigvis trenger å kjøpe nye forsvarsspillere.

Mange mener at Manchester United har vært frynsete defensivt under manager Louis van Gaals ledelse.

Flere eksperter har uttalt at van Gaal må hente inn en ny forsvarsspiller for å få orden i de bakre rekker.

Men nå viser en statistikk utarbeidet av Opta, og gjengitt i The Daily Mail, at ekspertene ikke nødvendigvis har helt rett.

Slipper inn færrest av topplagene
Van Gaals menn har nemlig kun sluppet inn 23 baklengsmål i Premier League siden 8. november i fjor.

Det er best av alle topplagene i Englands øverste divisjon i perioden. Regjerende seriemester Chelsea har i den samme perioden sluppet inn 27 scoringer, mens Arsenal og Manchester City følger på tredjeplass med 28 baklengsmål totalt.

Louis van Gaal har ved gjentatte anledninger avvist at Manchester United har hatt defensive problemer under hans ledelse.

– Avisene har hele tiden kritisert våre forsvarsspillere, men vi er blant dem som slipper inn færrest mål. Vi har aldri fått skryt for vårt forsvarsspill. De har sagt at forsvarsspillerne mine gjør masse feil. Men jeg har fremdeles de samme forsvarsspillerne og vi slipper inn lite mål, sa van Gaal tidligere i sesongen i et av sine mange svar til pressen om klubbens forsvarsspill.

Manchester United og Louis van Gaal møter tirsdag Club Brügge i playoff til Mesterligaen.

– Alltid viktig å holde nullen
Rødtrøyene fra Old Trafford har holdt nullen de tre siste kampene, og van Gaal tror nok en gang en solid defensiv organisering blir nøkkelen til seier.

– Det er alltid viktig for mitt lag å holde nullen. Jeg sier alltid før kampen til mine forsvarsspillere og keeper at de ikke må slippe inn mål. Det gir oss selvtillit. Men våre forsvarsspillere starter sammen med våre angripere, så det er en laginnsats. Jeg er veldig fornøyd med at vi nå har unngått baklengs i flere kamper på rad, sier van Gaal, ifølge Manchester Uniteds hjemmeside.

Manchester Uniteds oppgjør mot Club Brügge har avspark klokken 20.45. Kampen kan du følge direkte i vårt livesenter.

Disse har sluppet inn minst mål i Premier League*:

  •  Manchester United, 23
  • Chelsea, 27
  • Arsenal, 28
  • Manchester City, 28
  • Southampton, 33

* Statistikk siden 8. november 2014