FERDIG SOM LANGRENNSLØPER: Vibeke Skofterud har bestemt seg for å legge opp. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix FOTO: BENDIKSBY, TERJE /
FERDIG SOM LANGRENNSLØPER: Vibeke Skofterud har bestemt seg for å legge opp. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix FOTO: BENDIKSBY, TERJE /

Skofterud legger opp

Vibeke Skofterud har bestemt seg for å avslutte karrieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Langrennsløper Vibeke Skofterud avslutter karrieren. Nå skal OL- og VM-vinneren lære andre å gå på ski.

– Det har vært både enkelt og vanskelig å gi slipp på det som har vært livet mitt i 20 år. Det har sakte, men sikkert gått opp for meg at det ikke har vært mulig å fortsett karrieren i skisporet på et nivå jeg ønsker. Derfor er det slutt nå, sier Vibeke Skofterud.

35-åringen fra Slitu gikk ut av landslaget etter sesongen 2013/2014 og var inntil i sommer tilknyttet privatlaget Team Santander. Skader og sykdom gjorde imidlertid at hun ikke gikk skirenn forrige vinter.

– Kroppen har sagt klart ifra over lengre tid, og nå var det på tide å si skikkelig stopp. Jeg har fått levd ut drømmen, konkurrert med verdens beste, skapt venner venner for livet og fått være med på verdens mest suksessrike landslag. Det har kostet, men det har vært et sant privilegium, forklarer Skofterud - som kan se tilbake på OL-gull i stafett (Vancouver 2010), VM-titler i samme gren (Oberstdorf 2005 og Oslo 2011) og seier i Vasaloppet (2012) som resultatmessige høydepunkt.

Fremover skal Skofterud jobbe med større TV-oppdrag og bruke sin skikunnskap til å gjøre andre gode.

– Nå blir det fullt fokus på å kjøre egne skikurs og foredrag. Jeg ønsker å dele den unike erfaringen jeg har fått lov til å opparbeide meg gjennom 20 år, og få andre til å oppleve gleden av å spenne på seg skiene. Jeg har fått levd ut min drøm, nå skal jeg bidra til at andre får oppfylt sin, sier Vibeke Skofterud.