Otamendi klar for Manchester City

City henter argentinsk midtstopper fra La Liga. 

Nicolas Otamendi er klar for Manchester City. Det bekrefter klubben på sine offisielle nettsider torsdag.  

Den argentinske landslagsspilleren var lenge aktuell for en overgang til Manchester United, men endte altså opp hos byrivalen i lyseblått.  

Otamendi tåler en trøkk! Se video av da midtstopperen ble sparket i ansiktet av sin tidligere lagkamerat Maicon øverst!

27-åringen har signert en femårskontrakt med City og overgangssummen skal ifølge Daily Mail være på 32 millioner pund. Det vil si rundt 414 millioner kroner med dagens kurs.

– Jeg er her for å gi alt, for å kjempe hver kamp og for å hjelpe City til å nå lengst mulig. Jeg håper vi klarer å vinne flere cuper og titler, sier Otamendi. 

Pellegrini: – Den beste forsvareren i La Liga forrige sesong
Otamendi scoret seks mål på 35 kamper for Valencia i La Liga forrige sesong og var med å spille Argentina til finale i Copa América i sommer sammen med sine nye lagkamerater Sergio Agüero, Martin Demichelis og Pablo Zabaleta. 

– Nicolas Otamendi var uten tvil den beste forsvarsspilleren i La Liga forrige sesong. Jeg er naturligvis veldig fornøyd med å ha sikret meg en spiller med hans kvaliteter, sier City-manager Manuel Pellegrini til klubbens nettsider. 

– Han har alle kvalitetene som skal til for å bli en suksess i Premier League. Han er sterk, takler godt og har god teknikk. Jeg er sikker på at han kommer til å bli en ny argentinsk spiller som fansen vil sette pris på, sier Pellegrini videre.  

Kan ha fått redusert pris
Otamendi hadde en utkjøpsklausul i kontrakten sin på rundt 460 millioner kroner, men ifølge La Liga-ekspert Guillem Balague fikk trolig City argentineren billigere ettersom Valencia fortsatt skylder dem penger for Alvaro Negredo.  

City har fått en god start på sesongen og topper tabellen med seks poeng og null baklengs etter to kamper.