Fargerik: Rosenborgs hjemmearena, Lerkendal stadion.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Fargerik: Rosenborgs hjemmearena, Lerkendal stadion. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Røde seter og gul tribune på Lerkendal:
– Det ser ut som LSK

Misliker røde seter og gul tribune på Lerkendal.

Den nordlige tribunen på Lerkendal lyser i rødt.

– Vi skal være så ærlige og si at vi kunne tenke oss å ha hvite og svarte seter på hele stadion, så rødt passer dårlig, sier daglig leder i RBK Tove Moe Dyrhaug.

Den første tribunen med seter på Lerkendal ble bygget i 1962. Den ble satt opp på sørsiden. Da var stadion kommunal, og Rosenborg hadde ikke mye de skulle ha sagt. Setene ble røde. Artikkelen fortsetter under bildet.

– Måtte matche
Klubben tok seg til Champions League for første gang sesongen 1995/1996, og stadion måtte oppgraderes både av hensyn til kapasitet og internasjonale krav. Høsten 1996 sto ny tribune ferdig på nordsiden.

RØD: Når Lerkendal ikke fylles, slik som mot Mjøndalen i kvartfinalen i cupen 13. august 2015, lyser det i rødt i RBKs storstue.
Det er forøvrig Yann-Erik De Lanlay som her har fått inn et solid hodestøt mot Mjøndalens mål. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
RØD: Når Lerkendal ikke fylles, slik som mot Mjøndalen i kvartfinalen i cupen 13. august 2015, lyser det i rødt i RBKs storstue. Det er forøvrig Yann-Erik De Lanlay som her har fått inn et solid hodestøt mot Mjøndalens mål. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Med røde seter selvfølgelig. De måtte jo matche sørsiden, sier formann i RBKs veteranlaug Trygve Hærnes noe ironisk.

Med penger fra Champions League-suksessen ble arbeidet med "Nye Lerkendal stadion" påbegynt i år 2000. Den røde tribunen fra 1962 på sørsiden ble revet, mens den matchende røde tribunen i nord selvfølgelig var for moderne til å lide samme skjebne, og fikk stå. Og har siden stått.

– Hva koster det å skifte til sorte og hvite seter i nord?

– Det koster mye. Det er en millionkostnad. Men vi skal gjøre en del oppgradering til supercupen neste år, sir Moe Dyrhaug.

MIDLERTIDIG: Store bannere av Helland og Reginiussen, samt en reklame, dekker trapperommet og den ene veggen med RBKs egentlige farger på Lerkendal. Foto: TV 2/Øyvind Hermstad
MIDLERTIDIG: Store bannere av Helland og Reginiussen, samt en reklame, dekker trapperommet og den ene veggen med RBKs egentlige farger på Lerkendal. Foto: TV 2/Øyvind Hermstad

RBK er vert når vinner av Europa League 2016 møter vinner av Champions League 2016 neste sommer.

– En del seter vil bli skiftet ut til da, sier hun.

Dekker til det gule
I 2002 var arbeidet på sørsiden ferdig, denne gangen brydde man seg mindre om å matche, og tribunen ble prydet med sorte og hvite seter. Men på utsiden var man ikke like bevisst, selv i 2002.

– Nei, det ser jo ut som Lillestrøms stadion. Hvorfor det ble gult må du nesten spørre arkitektene om, sier Hærnes.

– Det er før min tid. Men jeg tror vi enkelt nok ikke var like bevisste da som vi er nå, sier Moe Dyrhaug om fargevalget.

– Vi ønsker jo, og vi har jo planer om, å få gjort noe også med det. Enn så lenge dekker vi til det med seil med bilde av hvite spillere, sier hun.