Fargerik: Rosenborgs hjemmearena, Lerkendal stadion.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Fargerik: Rosenborgs hjemmearena, Lerkendal stadion. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Røde seter og gul tribune på Lerkendal:
– Det ser ut som LSK

Misliker røde seter og gul tribune på Lerkendal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nordlige tribunen på Lerkendal lyser i rødt.

– Vi skal være så ærlige og si at vi kunne tenke oss å ha hvite og svarte seter på hele stadion, så rødt passer dårlig, sier daglig leder i RBK Tove Moe Dyrhaug.

Den første tribunen med seter på Lerkendal ble bygget i 1962. Den ble satt opp på sørsiden. Da var stadion kommunal, og Rosenborg hadde ikke mye de skulle ha sagt. Setene ble røde. Artikkelen fortsetter under bildet.

– Måtte matche
Klubben tok seg til Champions League for første gang sesongen 1995/1996, og stadion måtte oppgraderes både av hensyn til kapasitet og internasjonale krav. Høsten 1996 sto ny tribune ferdig på nordsiden.

RØD: Når Lerkendal ikke fylles, slik som mot Mjøndalen i kvartfinalen i cupen 13. august 2015, lyser det i rødt i RBKs storstue.
Det er forøvrig Yann-Erik De Lanlay som her har fått inn et solid hodestøt mot Mjøndalens mål. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
RØD: Når Lerkendal ikke fylles, slik som mot Mjøndalen i kvartfinalen i cupen 13. august 2015, lyser det i rødt i RBKs storstue. Det er forøvrig Yann-Erik De Lanlay som her har fått inn et solid hodestøt mot Mjøndalens mål. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Med røde seter selvfølgelig. De måtte jo matche sørsiden, sier formann i RBKs veteranlaug Trygve Hærnes noe ironisk.

Med penger fra Champions League-suksessen ble arbeidet med "Nye Lerkendal stadion" påbegynt i år 2000. Den røde tribunen fra 1962 på sørsiden ble revet, mens den matchende røde tribunen i nord selvfølgelig var for moderne til å lide samme skjebne, og fikk stå. Og har siden stått.

– Hva koster det å skifte til sorte og hvite seter i nord?

– Det koster mye. Det er en millionkostnad. Men vi skal gjøre en del oppgradering til supercupen neste år, sir Moe Dyrhaug.

MIDLERTIDIG: Store bannere av Helland og Reginiussen, samt en reklame, dekker trapperommet og den ene veggen med RBKs egentlige farger på Lerkendal. Foto: TV 2/Øyvind Hermstad
MIDLERTIDIG: Store bannere av Helland og Reginiussen, samt en reklame, dekker trapperommet og den ene veggen med RBKs egentlige farger på Lerkendal. Foto: TV 2/Øyvind Hermstad

RBK er vert når vinner av Europa League 2016 møter vinner av Champions League 2016 neste sommer.

– En del seter vil bli skiftet ut til da, sier hun.

Dekker til det gule
I 2002 var arbeidet på sørsiden ferdig, denne gangen brydde man seg mindre om å matche, og tribunen ble prydet med sorte og hvite seter. Men på utsiden var man ikke like bevisst, selv i 2002.

– Nei, det ser jo ut som Lillestrøms stadion. Hvorfor det ble gult må du nesten spørre arkitektene om, sier Hærnes.

– Det er før min tid. Men jeg tror vi enkelt nok ikke var like bevisste da som vi er nå, sier Moe Dyrhaug om fargevalget.

– Vi ønsker jo, og vi har jo planer om, å få gjort noe også med det. Enn så lenge dekker vi til det med seil med bilde av hvite spillere, sier hun.