De utgjør Mourinhos bokstavmareritt

Disse managerne har noe helt spesielt til felles.

Chelsea har på ingen måte fått den Premier League-starten de ønsket. I åpningskampen ble Thibaut Courtois utvist, deretter ventet stormen rundt Chelseas medisinske apparat, før José Mourinhos gutter gikk på en stygg smell mot Manchester City. I sterk kontrast til laget som i fjor ledet Premier League i rekordlange 274 dager.

Men noe går igjen i hvert eneste av Chelseas seks siste tap i Premier League.

Kan det være dårlige prestasjoner ute på banen eller skader på sentrale spillere? Nei, det er ifølge Independents teori absolutt ikke noe slikt som er oppskriften på et Chelsea-tap.

En managerforbannelse
Det hele startet 29. mars 2014. John Terry scoret kampens eneste mål, et selvmål, mot Crystal Palace. Motstanderlagets manager? Tony Pulis.

En snau måned senere ble det et nytt tap for Mourinho i møtet med Sunderland. Manager? Gus Poyet.

Deretter måtte man helt til desember hvor Chelsea gjestet St. James' Park. Manager? Alan Pardew.

Da husker du kanskje Chelseas neste tap også? I en ellevill kamp på White Hart Lane endte det 5-3 til Tottenham. Manager? Mauricio Pochettino.

Begynner du å se et mønster?

Chelseas siste Premier League-tap forrige sesong kom mot West Bromwich. Og husker du hvem som da var blitt manager der? Igjen Tony Pulis.

Mourinhos siste tap kom som nevnt i forrige uke mot Manchester City. Manageren til City? Manuel Pellegrini.

Pulis.
Poyet.
Pochettino.
Pardew.
Pellegrini.

Disse managerne har skyld i samtlige av Chelseas seks siste tap. Fellesnevneren er at alle etternavnene starter med bokstaven P, noe som i årets Premier League-sesong kun gjelder fire managere.

Husker du forresten da Chelsea forsvant ut av FA-cupen allerede etter fjerde runde i fjor? Bradford ble for sterke og vant 4-2 på Stamford Bridge. Manageren? Phil Parkinson. Med andre ord nok en P som ble for sterk.

Dersom Mourinho selv tror på denne teorien spørs det om han har sovet godt i det siste. I de neste kampene venter nemlig West Bromwich og Crystal Palace.

Managerne? Pulis og Pardew.