– Dette kommer som lyn og torden fra klar himmel

Tromsø-trener Steinar Nilsen er ferdig i klubben.

Steinar Nilsen er ferdig i Tromsø. Det var avisen Nordlys som først omtalte saken.

– Jeg har vært i styret siden februar i fjor. Dette er den tyngste dagen som styreleder. Det er en tung dag å være her på. Styret tok i går kveld, basert på situasjonen, avgjørelsen om å avslutte arbeidsforholdet med hovedtrener Steinar Nilsen, sier styreleder Per Aronsen.

Se den meget spesielle pressekonferansen i videovinduet øverst!

– Det er en totalvurdering ut ifra den situasjonen som er. Avgjørelsen ble tatt i går, i et ekstraordinært og enstemmig styremøte, sier Aronsen.

– Jeg er i sjokk
Steinar Nilsen hadde ingen mistanke om at han kom til å få sparken. 

– Jeg er i sjokk. Jeg skjønner ingenting. Dette kommer som lyn og torden fra klar himmel. Jeg hadde ikke sett dette komme, skriver Nilsen i en sms til TV 2.

Det er de svake resultatene som skal være grunnen til at Tromsø velger å kvitte seg med Nilsen, men det ville ikke styrelederen bekrefte.

– Vi kommenterer ikke noe mer utover det som står i pressemeldingen, sier Aronsen.

Sportslig leder Svein Morten Johansen fikk beskjed om styrets avgjørelse mandag kveld.

– Vi har ikke kommet med forslag om at Steinar skal slutte. Det har vært styret sin avgjørelse. Jeg fikk beskjed fra styret i går kveld, sier Johansen.

Pinlig seanse
TV 2-ekspert Ole Martin Årst beskriver pressekonferansen som pinlig. 

– Det ble ikke sagt så mye, og det er kanskje det som er problemet. Jeg synes det er merkelig at Nilsen ikke er tilstede. Det fremstår som en lite planlagt avsettelse av en trener. Det virker ikke som de har en plan fremover, sier Årst.

Han mener seansen med styreleder Per Aronsen og direktør Ulf Johansen viser hvorfor Tromsø har havnet i trøbbel. 

– Det er et styre som ikke har flust av kompetanse på sport. Sånn har klubben fremstått de siste årene. Det vet jeg har vært en frustrasjon for Steinar Nilsen, og pressekonferansen er nok et eksempel på dette, sier Årst.

Nilsen hadde kontrakt med Tromsø ut 2016-sesongen. Det er ventet at han vil få en kompensasjon.

– Alle tiltak av denne karakteren påvirker økonomien, innrømmer Aronsen.

Nettopp derfor skjønner ikke Årst at TIL kvitter seg med Nilsen.

– Økonomisk kompetanse har vært første prioritet for klubben. Det var derfor jeg trodde at Nilsen ikke ville gå. Jeg så på det som utenkelig med mindre Steinar Nilsen ville trekke seg selv, sier Årst, som tror at Bjørn «Bummen» Johansen kommer til å lede laget sammen med Bård Flovik.

– Vi tenker på Steinar
Det var mandag kveld TIL-styret fattet beslutningen om å kvitte seg med Nilsen.

– Det er en kjedelig sak. Det er tungt. Jeg skal ikke nekte for at det er veldig tungt. Men beslutningen er tatt. Vi tenker på Steinar, sier direktør Ulf Johansen.

– Bård (Flovik) kommer til å ha ansvaret fremover. Han er klar til å ta det ansvaret. Om det blir ut sesongen er litt tidlig å svare på, bekrefter han.

Ligger nest sist
Tromsø ligger nest sist i Tippeligaen etter 20 serierunder. Søndag spilte klubben 1-1 mot tabelljumbo Sandefjord.

Nilsen ble ansatt som Tromsø-trener 16. desember 2013. Han fikk ansvar for å forsøke å føre TIL tilbake til Tippeligaen etter nedrykket, noe Nilsen klarte.

Men resultatene i Tippeligaen har ikke stått til forventningene. 

21. mai 2010 trakk Steinar Nilsen seg som Brann-trener etter dårlige resultater og 0-1 tap for Fyllingen i 2. runde av cupen.