Athletic stoppet Barcelonas troféjakt

Returkampen i Barcelona endte 1-1.

Athletic Bilbao hadde et fantastisk utgangspunkt foran returkampen i den spanske supercupen etter 4-0 hjemme mot Barcelona. Katalanerne klarte ikke å slå tilbake og kampen endte 1-1.

Se video fra kampen øverst! Video med tillatelse fra MAX.

Baskerne ydmyket altså Barca i den første kampen, og Luis Enriques mannskap var sjanseløs da de møttes i Bilbao.

Klubben hadde tro på å rette opp inntrykket på Camp Nou, men det skjedde aldri. De tok riktignok ledelsen ved Lionel Messi like før pause, men kollapset etter pausen.

Gerard Pique pådro seg et rødt kort for kjefting på dommeren etter 57 minutter. Da gikk luften litt ut av Barcelona-laget og Bilbao kom mer inn i kampen.

Aritz Aduriz ble spilt igjennom etter 74 minutter. Alene med Claudio Bravo bommet han først, men returen satte han enkelt i mål. Barca-forsvaret hang ikke med i det hele tatt på scoringen. I den første kampen sto spanjolen for tre av målene. Fem minutter før slutt ble også Athletics Kike Sola utvist.

Barcelona hadde et håp om seks trofeer denne sesongen: Den europeiske supercupen, den spanske supercupen, VM for klubblag, serien, cupen og Mesterligaen.