TRENGER RO: John Arne Riise mener Martin Ødegaard bør få utvikle seg i fred. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix FOTO: NESVOLD, JON OLAV /
TRENGER RO: John Arne Riise mener Martin Ødegaard bør få utvikle seg i fred. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix FOTO: NESVOLD, JON OLAV /

Riise om Ødegaard: – La ham få fred

John Arne Riise oppfordrer media til å slutte å hausse opp Martin Ødegaard.

Bergen (TV 2 Sporten): Foreløpig er det uklart om stjerneskuddet Martin Ødegaard blir værende i Real Madrid den kommende sesongen, eller blir lånt ut til en ny klubb.

På ryktebørsen ble det i helgen spekulert i at den franske storklubben PSG ønsket å hente tidenes yngste norske landslagsspiller på en lånekontrakt.

Ødegaard er ikke med i Real Madrid-troppen i kveldens kamp mot Galatasaray. 

Den tidligere Liverpool-proffen John Arne Riise reiste selv til utlandet som 17-åring.

– Han trenger ro rundt seg
Mannen med flest landskamper for Norge noensinne forteller til TV 2 Sporten at Martin Ødegaard nå først og fremst trenger ro rundt seg for å utvikle seg som fotballspiller.

– Jeg synes Ødegaard har blitt hausset opp alt for mye. Jeg synes at han bør få være i fred for å fokusere på det han skal gjøre, sier Riise – og sikter til all mediaomtalen unggutten har fått etter overgangen til Real Madrid.

Flere har pekt på at Ødegaard signerte for Real Madrid for tidlig. Den oppfatningen deler ikke Riise.

– Det var riktig av ham å gå til Real Madrid, for slike sjanser får du kanskje aldri igjen. Det er verdens største klubb, og i Real Madrid blir han tatt godt vare på. Han har faren sin der, og Tore Pedersen rundt seg som jeg kjenner godt, forteller Riise, før han legger til:

– Dessuten er Rafael Benitez en manager som er veldig flink til å snakke med spillerne sine. De vet alltid hvor han står, sier han.

– Husk at han bare er 16 år
Riise er usikker på om det er lurt av Ødegaard å eventuelt reise på utlån i en mindre klubb.

– I Real Madrid får han trene med A-laget og kanskje komme innpå noen minutter for førstelaget, i tillegg til kampene på B-laget. Det synes jeg er ganske bra for bare å være 16 år. Samtidig skjønner jeg at Ødegaard vil spille fast, men husk – han er bare 16 år, poengterer Riise.

– Benitez har fått kritikk for å ikke slippe til yngre spillere?

– Husk at Benitez lever av resultater, og at han hele tiden lever under et massivt press. Han tenker alltid resultater og troféer, og vil alltid derfor velge de beste spillerne. Og se hvem Ødegaard konkurrerer mot, svarer Riise, som selv spilte under Benitez i flere sesonger på Anfield.

– Nyt tiden!
Han mener Ødegaard bare må forholde seg rolig og tålmodig fremover.

– Jeg tror det blir vanskelig for Martin å spille mye på A-laget i år, og kanskje de neste årene. Men han må bare trene hardt og nyte tiden. Han lærer av de beste, som Ronaldo og Bale. Derfor mener jeg at det å spille på B-laget er mer enn godt nok for ham nå, sier Riise.

Selv er Riise snart klar for et nytt proffeventyr. Han er enig med en klubb i India, men vil foreløpig ikke bekrefte navnet på klubben.

– Alt jeg kan si foreløpig er at jeg reiser til India i slutten av måneden. Etter det kan vi nok si mer, sier han.