– De andre lagene må strekke seg etter oss

Rosenborg forbereder seg på ny storhetstid.

Søndag signerte Anders Konradsen for Rosenborg. Men den som trodde det betyr at noen er på vei ut, må tro om igjen.

– Vi har ingen planer om å selge noen som helst. Vi forbereder oss til høsten, en høst der vi skal spille både cup, Tippeliga og Europaliga. Nå har vi en tropp som gjør at vi kan kjempe på alle fronter, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2.

– Vi har ambisjoner i Rosenborg
49-åringen forteller at Trondheims-klubben har ambisjoner – og at et sterkt Rosenborg bare er bra for norsk fotball.

– Det kan hende en del andre norske klubber håper at vi skal selge en fem-seks-sju spillere, men det kommer vi ikke til å gjøre. Vi har ambisjoner i Rosenborg. De andre lagene må strekke seg etter oss, og det er bra for norsk fotball, sier «Bruttern».

Rosenborg seiler videre mot seriemesterskapet etter å ha slått Vålerenga 2-0 i gårsdagens toppkamp på Lerkendal. Å vinne serien er den eneste veien til det virkelig store målet: Mesterligaen.

– Det ville betydd utrolig mye for Rosenborg, ikke bare sportslig, men også økonomisk. Det ville vært en voldsom gevinst for gutta på laget, trenerne og hele klubben. Det finnes ingen bedre arena å få vist seg frem på. Vi har vært der tidligere, så det er mulig å komme dit igjen, sier Ingebrigtsen entusiastisk.

– Det er en stor opplevelse
Han har selv vært på en del av RBKs Mesterliga-eventyr – som assistent-trener i 2007.

– Rammen rundt, og det å stå der og høre Mesterliga-hymnen, gjør noe med en hver som får oppleve det. Det er en stor opplevelse og noe du tar med deg resten av livet, så det håper jeg vi får oppleve. Jeg kommer aldri til å glemme da vi vant mot Valencia borte. Glemmer jeg det, må det i så fall være fordi jeg har fått nye opplevelser, smiler treneren.

I år er det 20 år siden Rosenborg for første gang kvalifiserte seg til Mesterligaen.

Torsdag møter Rosenborg rumenske Steaua Bucuresti i Europaliga-kvalifiseringen. RBK spiller første kamp borte, før de tar i mot rumenerne på Lerkendal uken etter. Vinner de dobbeltkampen, er trønderne klare for gruppespillet i Europaligaen.