VENDER HJEM: Mads Stokkelien øsnker sterkt å kombinere tannlegestudiene med toppfotball. Foto: Mathias Ask
VENDER HJEM: Mads Stokkelien øsnker sterkt å kombinere tannlegestudiene med toppfotball. Foto: Mathias Ask

<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet"> </span>Overgangsvinduet stenger om få timer:

Stokkelien til TV 2: – Jeg tar avgjørelsen i kveld

Mads Stokkelien har foreløpig ikke bestemt seg for hvilken klubb han skal spille for i høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kom meldingen om at Mads Stokkelien har terminert kontrakten sin med den amerikanske klubben New York Cosmos.

25-åringen, som totalt fikk 38 kamper for den amerikanske klubben, avbrøt for noen år siden tannlegestudiene ved Universitetet i Oslo for utelukkende å satse på fotballen – men har aldri lagt skjul på at han ønsker å fullføre utdanningen.

– Vil kombinere studiene med toppfotball
I sommer dukket det opp en ledig studieplass på odontologilinjen i Oslo, og den tidligere Start- og Stabæk-spilleren var ikke sein med å melde sin interesse.

– Det stemmer. Ønsket mitt nå er å kombinere studiene med toppfotball, sier Stokkelien til TV 2 – bare noen få timer før det norske overgangsvinduet stenger.

– Jeg tar en avgjørelse i løpet av de neste timene. Det er vel knappe seks timer igjen til vinduet stenger. Jeg sitter faktisk med timeplanen foran meg her nå. Vi jobber på spreng, humrer Stokkelien.

Om mulig Start-retur: – Man skal aldri si aldri
TV 2 vet at flere norske klubber har vært interessert i å tilknytte seg spissen, og at det på overgangsvinduets siste dag også har kommet flere til.

Ettersom tannlegestudiene foregår i Oslo har Stokkelien tidligere uttalt at det er lite aktuelt med en retur til Sørlandet og Start. Men han utelukker det ikke helt.

– Dette har vært en hektisk dag. Jeg har sittet i møter med både skolen og agenten min. Vi ser at det kan bli vanskelig med Start, men på en annen side er det bare drøyt to måneder igjen av den norske sesongen – og det meste kan løses, sier Stokkelien.

– Så Start er en aktuell klubb?

– Det ser ut som det kan bli en vanskelig situasjon. Men man skal aldri si aldri.

Brann-interesse
Stokkeliens tidligere klubb, New York Cosmos, har ti kamper igjen  av sesongen i Amerika, men er allerede klare for sluttspillet. Det førte til at Stokkelien kontaktet klubbledelsen og ytret ønske om å terminere kontrakten.

– Vi vant vårsesongen der borte og kvalifiserte oss dermed til sluttspillet som starter seinere i høst. Derfor følte jeg på en måte at jeg hadde gjort mitt, og da studieplassen i Oslo dukket opp, bestemte jeg meg for å forlate New York.

Viking og Brann er blant klubbene som har vært interessert i Stokkelien, og sistnevnte klubb skal også ha prøvd å fikse Stokkelien en plass på odontologilinjen ved Universitet i Bergen.

– Agenten din heter Jack Karadas og Brann har nylig solgt Marcus Pedersen..?

– Det er sant, det. Men nå har jeg fått denne skoleplassen i Oslo – og tar utgangspunkt i det, sier Stokkelien som om noen få timer etter all sannsynlighet signerer for en norsk klubb.