Brann slapp med skrekken mot Sogndal

Høy temperatur, men ingen scoringer i toppoppgjøret på Fosshaugane.

Sogndal-Brann 0-0

Videosammendrag ser du øverst!

Toppoppgjøret i saftbygda var tidvis farts- og tempertaturfylt, men mål ble det ikke, og dermed endte det med poengdeling for Sogndal og Brann.

Sogndal-kapteinen: – Helt greit med ett poeng
Brann-kaptein Vadim Demidov var ikke imponert over det generelle nivået på Fosshaugane.

– Det er jo en grunn til at vi spiller i OBOS-ligaen. Men det sterkeste laget rykker opp, slik er det jo alltid. Sogndal var kanskje hakket bedre enn oss i dag, men vi er fornøyde – i hvert fall med det defensive. Offensivt er vi altfor dårlige, sier Demidov.

Bjørn Inge Utvik, som etter hvert tok over kapteinsbindet for Sogndal, hadde følgende kommentar etter kampen:

– Brann fikk styre mye i begynnelsen, men vi henter oss bra inn igjen og føler at vi har god kontroll. Ut i fra hvordan kampen utartet seg, er det helt greit med ett poeng. Men vi er ikke fornøyde, kommer det fra Utvik.

Brann-treneren: – Sogndal var ikke spesielt gode
Lars Arne Nilsen mener Brann fort kunne stukket av med alle poengene.

– Vi hadde muligheten til å ta Sogndal i dag. Dessverre gir vi ballen altfor enkelt i fra oss, og Sogndal trykker oss ned i banen. Men vi gleder oss over at det er lenge siden vi har tapt og at vi fortsatt er med for fullt, sier Brann-treneren og legger til:

– Sogndal var ikke spesielt gode i dag, så vi skulle nok ha bydd litt mer på oss selv.

Vikarierende Sogndal-trener Terje Skjeldestad mener – i likhet med Utvik – at 0-0 er et greit resultat.

– Dette var litt som forventet. Brann hadde en god keeper, så 0-0 er forsåvidt et greit resultat, sier den tidligere keeperen.

Saken oppdateres!

Blodig start
Det var gjestene fra Bergen som var mest på hugget innledningsvis. Men sett bort i fra et par halvfarlige innlegg, gikk det rolig for seg det første kvarteret.

Både Sogndal og Brann måtte i flere minutter klare seg uten henholdsvis midtbanegeneral Babacar Sarr og spydspiss Azar Karadas – som begge måtte i garderoben for behandling etter en tøff duell et lite stykke inne på Sogndals banehalvdel. Men etter en liten stund var de to duellantene i sving igjen ute på kunstgresset.

Korrekt dommeravgjørelse
Like før kampuret bikket 25 minutter jublet bortesvingen som besatt på tribunen – men bare i et par sekunder – for dommer Tom Harald Hagen dømte frispark til Sogndal-keeper Mathias Dyngeland i stedet for scoring til Brann. Reprisen viste at Hagen gjorde alt rett.

Et par minutter seinere kom kampens første store sjanse. Thomas Drage la ballen inn i feltet, Osita Chikere fikk headet mot mål, men en svært opplagt Leciejewski i Brann-buret avverget scoring på mesterlig vis.

Etter en periode med heftig Sogndal-press jevnet spillet seg noe mer ut før hvilen. Scoringer ble det ikke, og dermed stod det 0-0 da dommer Hagen sendte lagene i garderoben for en 15 minutter lang pause.

Dabbet av
2. omgang startet på mange måter slik den første ble avsluttet. Begge lag var angrepsvillige, men forsvarte seg samtidig godt. Taklingene var tøffe, temperaturen var høy og alt var som det skulle – men da det gjenstod en kvarter av toppoppgjøret hadde det fortsatt ikke blitt scoret mål på Fosshaugane.

Etter hvert som minuttene gikk dabbet tempoet i kampen – noe overraskende – av. Et par småsjanser var det riktignok, og på overtid satte Sogndal et forsøk i stolpen, men scoringer ble det ikke, og dermed endte et av to toppoppgjør i OBOS-ligaen denne mandagen målløs.

Kristiansund vant den andre toppkampen mot Sandnes Ulf, og dermed klatrer nordmøringene forbi Brann på tabellen. Sistnevnte ligger nå på 4. plass, mens Sogndal fortsatt topper tabellen foran Sandnes Ulf på 2. plass.

Slik startet lagene:
Sogndal: Dyngeland, Teniste, Patronen, Psyché, Grodås, Strand, Bolseth, Sarr, Drage, Opseth, Chikere.
Brann: Leciejewski, Nouri, Acosta, Demidov, Kristiansen, Barmen, Nilsen, Haugen, Skaanes, Karadas, Skålevik.

Sjekk OBOS-tabellen på altomfotball.no!