Van Gaal i strupen på Rooney-kritikere

Louis van Gaal forsvarer Wayne Rooney etter to målløse Premier League-kamper.

Louis van Gaal og Manchester United har i dagene etter seieren mot Aston Villa forberedt seg til Mesterliga-playoffen mot Club Brugge.

Tirsdag spilles det første av to oppgjør. I potten ligger en billett til Mesterligaen.

En som Manchester United-fansen forventer mye av er Wayne Rooney. Spissen gikk målløs av banen mot Aston Villa, og fikk en del kritikk i etterkant av matchen. Van Gaal benyttet pressekonferansen før Mesterliga-oppgjøret til å forsvare Rooney.

– I et år har media skrevet at jeg må bruke ham som spiss. Da er det utrolig at dere etter to kamper begynner å tvile på deres egne meninger. Jeg skjønner ikke det, sier van Gaal, og legger til:

– Jeg har alltid tro på mine spillere.

Se sammendrag fra Aston Villa-Manchester United i videovinduet øverst!

– Stort press
Da en journalist ymtet frempå at Juan Mata kanskje burde spille mer sentralt i banen, var van Gaal rask med å svare.

– Kanskje du bør spørre United-styret om du er trener for Manchester United?

Nederlenderen, som også tidligere har havnet i diskusjoner med journalister, var mer opptatt av å svare på spørsmål om den svært viktige Mesterliga-playoffen.

– Spillerne og styret ønsker å være med i Mesterligaen, men fansen ønsker det spesielt. Derfor er presset stort, sier han.

– Med det presset må vise vise oss frem mot et veldig godt lag. Man kan ikke si at det ikke er press, for det blir en vanskelig kamp, sier van Gaal.

Fikk de Gea-spørsmål
Manchester United-manageren fikk også spørsmål om David de Gea vil være involvert i Mesterliga-kampen.

– Det spørsmålet er ikke et godt spørsmål. Jeg svarer ikke lenger på det. Jeg har tidligere gitt uttrykk for mitt syn på saken, sier van Gaal.