Sandefjord krever at resultatet endres

Har sendt formell protest til Norges fotballforbund.

Sandefjord har lagt inn protest på den kontroversielle annulleringen av 2-0-målet mot Tromsø.

Det bekrefter Sandefjords daglige leder Per Ketil Berg.

– Vi krever at målet ikke annulleres. Det er på bakgrunn av vurderingen av annulleringen, som tilsynelatende er gjort på en magefølelse, sier Berg til NRK, som først omtalte saken.

Han forteller at Sandefjord nå har sendt en formell klage til Norges Fotballforbund (NFF).

Det bekrefter han også overfor TV 2.

– Vi reagerer på at man annullerer målet basert på «magefølelse». Vi aksepterer at dommeren dømmer og at det blir beklaget i ettertid. Men at man har dømt og gjort en vurdering og tatt en avgjørelse, for så å endre avgjørelsen på bakgrunn av magefølelse, det reagerer vi på.

Berg forteller at han har fått med seg dommerens forklaring.

– Vi må respektere at han sier det, men det virker som at dommeren blir påvirket av det. Han har uttrykt at det er magefølelsen som avgjør. Dommeren er i tvil selv. Da skal man også la tvilen komme det angripende laget til gode.

Det samme er trener Lars Bohinens konklusjon - dagen derpå.

– Den eneste rettferdige løsningen etter at vårt 2-0-mål på Alfheim feilaktig ble annullert, er at kampen blir spilt på nytt. Vi mener at dette er et brudd på spillereglene. Ifølge regelboka skal det angripende lag gis fordel ved tvil i offsideavgjørelser. Kampen bør spilles om igjen med start på stillingen 2-0 og spille den tid som var igjen da dette skjedde, sier Bohinen til TV 2.

Se det annullerte målet i videovinduet øverst!

Kan bli omkamp
Seksjonleder ved juridisk avdeling i Norges fotballforbund (NFF), Espen Auberg, bekrefter at de har mottatt en protest.

– Ja, det har vi. De krever at 2-0-målet blir stående.

– Går det an å kreve det?

– Man får ikke medhold i alle fall. Hvis de får medhold i protesten må det spilles omkamp, bekrefter Auberg.

Han forteller at Sandefjord ville hatt en større sjanse til å få medhold i protesten dersom dommeren hadde valgt å annullere målet etter at spillet hadde vært satt i gang igjen. 

I spillereglene heter det at dommeren kan gjøre om på beslutningen til spillet settes i gang igjen. For at en protest skal få medhold må det være «overveiende sannsynlig at en dommerfeil har påvirket kamputfallet».

Mari Waagaard i informasjonsavdelingen til NFF bekrefter at det blir omkamp - dersom protesten tas til følge.

– Saken vil behandles av doms- og sanksjonsutvalget i løpet av kort tid. Vi kan dessverre ikke være mer konkret enn det. Om det blir i dag, i kveld, i morgen eller på onsdag, kan jeg ikke svare på nå, sier Waagaard til TV 2.

Det mildt sagt spesielle episoden skjedde like etter pause på Alfheim. Sandefjord-spillerne var tilbake ved midtstreken og trodde de hadde økt ledelsen til 2-0.

– Dette stinker
Men så ombestemte dommer Ola Hobber Nilsen seg og målet ble annullert. Og i stedet for at Sandefjord sikret seg de tre poengene de desperat trengte, utlignet Tromsø få minutter før slutt.

– Dette stinker, sa en svært oppgitt Lars Bohinen etter kampen.

Avgjørelsen fikk Jesper Mathisen til å rase i Fotballkveld.

– Vi har nå sett situasjonen 50 ganger og kan fortsatt ikke se om det er offside. Det som skjer er at dommer og linjedommer godkjenner målet og løper opp igjen til midtstreken. Så kommer fjerdedommeren, som garantert har sett dette på storskjerm, og de hører at publikum begynner å rope. Derfor omgjør de avgjørelsen. De tåler ikke at 5000 mennesker på Alfheim roper at det er en gal avgjørelse, tordnet han.

– For det første ser ikke avgjørelsen gal ut, og for det andre så kan du ikke bruke video til å avgjøre dette. Jeg synes så ufattelig synd på Lars Bohinen. Her ender det med at de tar en helt elendig avgjørelse, fortsatte Mathisen.

Ole Martin Årst presiserte at Ola Hobber Nilsen, via Per Ivar Staberg, hadde gitt beskjed om at storskjermen aldri var i bruk, men var mer opptatt av «magefølelsen» som Bohinen hadde referert til.

– Det blir bare altfor tynt, sa han.

– Orker Lars Bohinen mer motgang i form av dommeravgjørelser denne sesongen?

– Vår tabellsituasjon har vi oss selv å takke for, men det vondt verre å miste to poeng som skjedde søndag.

– Hvor mange flere poeng hadde Sandefjord hatt nå med korrekte dommeravgjørelser?

– Fire poeng og hverdagen hadde vært litt annerledes.