Tusvik og Tønne med nytt talkshow: –Er mest redd for IKKE å krenke noen!

Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne inviterer til eget talkshow i høst – men ingen av dem skal være programledere.

Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne har så absolutt funnet tonen sammen, både på og utenfor scenen. 

Populær podcast

I 2012 startet de to frittalende komikerne sin egen podcast: Tusvik & Tønne – en slags verbal ventil for usensurert moro og galskap. Den er i dag Norges mest populære podcast, med over 300 tusen faste lyttere hver måned.

VETERAN: Lisa Tønne med prisen som Årets nykommer under Komiprisen i 2002. FOTO: FJELDSTAD, KNUT/TV 2
VETERAN: Lisa Tønne med prisen som Årets nykommer under Komiprisen i 2002. FOTO: FJELDSTAD, KNUT/TV 2

Nytt program på TV 2

Nå skal de to også få slippe galskapen løs med et helt nytt konsept på TV 2. I høst skal de to lede sitt eget talkshow «Tusvik og Tønne talkshow», men uten at noen av dem skal lede programmet – de to skal være gjester. Sigrid Bonde Tusvik forklarer:

– I vårt program er det gjesten som blir programleder og hovedperson, med meg og Lisa som faste gjester i sofaen. Hver uke vil et kjent navn lede sitt eget talkshow, uten at vi kan røpe hvem dette blir helt ennå.

Noe nytt

Men Tusvik kan avsløre allerede nå at programlederstolen ikke skal fylles av humorkolleger.

– Nei, vi har blant annet politikere, næringslivstopper og popstjerner med. Målet er å være noe nytt å se på, og da tenkte vi at det kan være greit å se noen andre enn de samme gamle TV-trynene. Det blir et lite eksperiment, men det er mange som kan lede et helt talkshow, forteller Tusvik til TV 2.

Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne skal slippe galskapen løs i «Tusvik og Tønne talkshow» på TV 2 i 2015 FOTO: ESPEN SOLLIE / TV 2
Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne skal slippe galskapen løs i «Tusvik og Tønne talkshow» på TV 2 i 2015 FOTO: ESPEN SOLLIE / TV 2

Skyver på makta

Tønne og Tusvik ønsker å flytte litt av «makten» bort fra seg selv, og over på programlederen som står helt fritt til å lede talkshowet slik de selv ønsker – et politisk korrekt show blir det uansett ikke, lover Tusvik.

– Det er veldig mye politisk korrekthet i samfunnet om dagen, og tendensen er at offentlige personer ikke tør å snakke fritt i frykt for å krenke noen. I USA er det mye mer vanlig at politikere tør å tøyse med seg selv og være med i humor- og satireprogrammer. Det er flere av de vi har spurt som har sagt nei til å stille opp i programmet vårt, men de vi har fått med er de mest hardhuda og kuleste personene som finnes – de er helt rå, forteller Tusvik.

Publikum utfordres

Det er ikke bare Tusvik og Tønne som skal settes på prøve i gjestestolen – også publikumet i salen kan vente seg noen overraskelser, avslører Tusvik.

– Vi skal ha med et fast innslag hver uke hvor vi blant annet tar over mobilen til en i salen og sender ut en tekstmelding til alle i kontaktlisten. Det skal bli spennende å se om publikum tør å være med på dette.

Premiere-nerver?

– Føler dere frykt før premieren?

– Nei, Lisa tror jeg ikke er nervøs for noen ting, bortsett fra å miste jobben, da. Men jeg tror hun ble ganske herdet etter at hun var med i Mitt dansecrew på TV i fjor. Selv er jeg bare redd for at jeg ikke kommer til å krenke noen, avslutter Tusvik.

«Tusvik & Tønne talkshow» har premiere på TV 2 torsdag 17. september kl. 21.40