Utskjelt IT-selskap kutter over 500 årsverk

IT-giganten mistet en svær kontrakt etter problemene med DNBs nettbank. Nå kvitter de seg med hundrevis av ansatte i Norden.

IT-selskapet Evry har lokaler sammen med Telenor Norge på Fornebu utenfor Oslo.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IT-selskapet Evry har lokaler sammen med Telenor Norge på Fornebu utenfor Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Svake resultater fører til at IT-selskapet Evry reduserer antall ansatte i Norge og Sverige med mellom 500 og 550.

– For å nå målet om å bli Nordens ledende virksomhet på IT-tjenester, må vi styrke vår konkurranseposisjon og øke lønnsomheten, sier konsernsjef Björn Ivroth i Evry.

I tillegg til å redusere arbeidsstokken, er flere andre tiltak iverksatt for å redusere kostnadene. Blant annet er konsulentbruken og generelle administrasjonskostnader redusert.

– Et første og viktig steg er å tilpasse kostnadsnivået til inntekter og veksttakt. I tillegg må vi iverksette tiltak som forenkler interne prosesser og gjør selskapet enda mer smidig og kundeorientert, sier Ivroth.

Evry har rundt 10.000 ansatte og en årlig omsetning på nesten 13 milliarder kroner. Selskapet har blant annet driftsansvar for mange av landets nettbanker.

Selskapet har vært i hardt vær etter mye nedetid på DNBs nettbanktjenester.

Selv om Evry i fjor signerte en driftsavtale med bankgiganten verdt over 2,5 milliarder kroner, valgte banken å sette ut stormaskindriften til indiske HCL i en avtale verdt 650 millioner kroner i året. Grunnen var  nettopp langvarig misnøye med driftsstabiliteten og flere alvorlige episoder med nedetid på nettbanken.

Det innebar blant annet at maskinparken som drifter DNBs nettbank er flyttet inn i egen serverpark i en fjellhall utenfor Stavanger. For Evry innebar dette alene en reduksjon på 300 åresverk, ifølge Teknisk Ukeblad.

Ifølge Digi.no knytter den siste kuttrunden seg nå blant annet til nettopp DNB-tumultene.

(NTB/TV 2)