Deilige blåbærmuffins
Start første skoleuke med Wenches nydelige blåbærmuffins toppet med kremost som smelter på tungen!
Denne oppskriften gir 12-13 muffins, avhengig av størrelse på formene.
Tips: Fine og fryse, oppskriften kan gjerne dobles.
Kremost-toppingen blir best om den legges på etter frysing.
I stedet for kremost-topping kan du drysse melis over muffinsene.
Blåbær kan byttes ut med andre tørre bær, for eksempel bringebær.
Dette trenger du:
- 3 egg
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 1 dl melk
- 250 g hvetemel ev blandet med fibra
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- friske blåbær, ca 150 gram
- ev hakkede valnøtter eller hakket firkløver
Slik gjør du:
Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og tilsett kald melk. Bland bakepulver og vaniljesukker inn i hvetemelet.
Tilsett smør og melkeblanding, sikt inn hvetemelet og rør lett sammen.
Bær og evt. hakkede nøtter eller sjokolade blandes inn til slutt.
Fordel røren i muffinsformer, ca 3/4 fulle.
Sett formene i muffinsbrett eller bruk doble muffinsformer (den ytterste formen kan du ta av etter steking og bruke på nytt).
Stek i varm stekeovn på 180 grader i 20-25 minutter, til muffinsene er gjennomstekt.
Sjekke om de er ferdige ved å stikke en bakepinne/cocktailpinne midt i muffinsen.
Dersom fyrstikkens pinne er fri for deig, er muffinsene ferdigstekte.
Avkjøl i muffinsbrettet et par minutter, før du legger dem på rist. Avkjøl helt, før kremost-toppingen legges/sprøytes på.
Kremost-topping.
Dette trenger du:
- 2-3 ss myk/temperert kremost naturell
- 1 ss mykt smør
- 1 ss sitronsaft
- 250 -300 g melis
- 12 blåbær til pynt
Slik gjør du:
Rør sammen kremost og sitronsaft, og rør inn melis til du får ønsket konsistens på toppingen. Sprøyt eller smør toppingen oppå muffinsen og legg noen blåbær på toppen.