Deilige blåbærmuffins 

Start første skoleuke med Wenches nydelige blåbærmuffins toppet med kremost som smelter på tungen!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne oppskriften gir 12-13 muffins, avhengig av størrelse på formene.

Tips: Fine og fryse, oppskriften kan gjerne dobles.

Kremost-toppingen blir best om den legges på etter frysing.

I stedet for kremost-topping kan du drysse melis over muffinsene.

Blåbær kan byttes ut med andre tørre bær, for eksempel bringebær.

Saftige blåbærmuffins. Foto: TV 2
Saftige blåbærmuffins. Foto: TV 2

Dette trenger du:

  • 3 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 dl melk
  • 250 g hvetemel ev blandet med fibra
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • friske blåbær, ca 150 gram
  • ev hakkede valnøtter eller hakket firkløver

Slik gjør du:

Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og tilsett kald melk. Bland bakepulver og vaniljesukker inn i hvetemelet.

Tilsett smør og melkeblanding, sikt inn hvetemelet og rør lett sammen.

Bær og evt. hakkede nøtter eller sjokolade blandes inn til slutt.

Fordel røren i muffinsformer, ca 3/4 fulle.

Sett formene i muffinsbrett eller bruk doble muffinsformer (den ytterste formen kan du ta av etter steking og bruke på nytt).

Stek i varm stekeovn på 180 grader i 20-25 minutter, til muffinsene er gjennomstekt.

Sjekke om de er ferdige ved å stikke en bakepinne/cocktailpinne midt i muffinsen.

Dersom fyrstikkens pinne er fri for deig, er muffinsene ferdigstekte.

Avkjøl i muffinsbrettet et par minutter, før du legger dem på rist. Avkjøl helt, før kremost-toppingen legges/sprøytes på.

Kremost-topping.

Dette trenger du:

  • 2-3 ss myk/temperert kremost naturell
  • 1 ss mykt smør
  • 1 ss sitronsaft
  • 250 -300 g melis
  • 12 blåbær til pynt

Slik gjør du:

Rør sammen kremost og sitronsaft, og rør inn melis til du får ønsket konsistens på toppingen. Sprøyt eller smør toppingen oppå muffinsen og legg noen blåbær på toppen.