Deilige blåbærmuffins 

Start første skoleuke med Wenches nydelige blåbærmuffins toppet med kremost som smelter på tungen!

Denne oppskriften gir 12-13 muffins, avhengig av størrelse på formene.

Tips: Fine og fryse, oppskriften kan gjerne dobles.

Kremost-toppingen blir best om den legges på etter frysing.

I stedet for kremost-topping kan du drysse melis over muffinsene.

Blåbær kan byttes ut med andre tørre bær, for eksempel bringebær.

Saftige blåbærmuffins. Foto: TV 2
Saftige blåbærmuffins. Foto: TV 2

Dette trenger du:

  • 3 egg
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 dl melk
  • 250 g hvetemel ev blandet med fibra
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • friske blåbær, ca 150 gram
  • ev hakkede valnøtter eller hakket firkløver

Slik gjør du:

Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og tilsett kald melk. Bland bakepulver og vaniljesukker inn i hvetemelet.

Tilsett smør og melkeblanding, sikt inn hvetemelet og rør lett sammen.

Bær og evt. hakkede nøtter eller sjokolade blandes inn til slutt.

Fordel røren i muffinsformer, ca 3/4 fulle.

Sett formene i muffinsbrett eller bruk doble muffinsformer (den ytterste formen kan du ta av etter steking og bruke på nytt).

Stek i varm stekeovn på 180 grader i 20-25 minutter, til muffinsene er gjennomstekt.

Sjekke om de er ferdige ved å stikke en bakepinne/cocktailpinne midt i muffinsen.

Dersom fyrstikkens pinne er fri for deig, er muffinsene ferdigstekte.

Avkjøl i muffinsbrettet et par minutter, før du legger dem på rist. Avkjøl helt, før kremost-toppingen legges/sprøytes på.

Kremost-topping.

Dette trenger du:

  • 2-3 ss myk/temperert kremost naturell
  • 1 ss mykt smør
  • 1 ss sitronsaft
  • 250 -300 g melis
  • 12 blåbær til pynt

Slik gjør du:

Rør sammen kremost og sitronsaft, og rør inn melis til du får ønsket konsistens på toppingen. Sprøyt eller smør toppingen oppå muffinsen og legg noen blåbær på toppen.