DYREKJØPTE: Richard Hammond, Jeremy Clarkson og James May under et show i Belfast i mai. Foto: NTB Scanpix / Liam McBurney
DYREKJØPTE: Richard Hammond, Jeremy Clarkson og James May under et show i Belfast i mai. Foto: NTB Scanpix / Liam McBurney

– De koster veldig, veldig, veldig mye

Amazon-sjefen avslører at det kostet skjorta å sikre seg Top Gear-gjengen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I juni ble det klart at tidligere Top Gear-programleder Jeremy Clarkson (55) er i gang med å lage et nytt bilprogram for strømmetjenesten Amazon Prime.

Med seg på laget får han sine to tidligere kollegaer fra Top Gear, Richard Hammond (45) og James May (52).

Dyr investering 

I et intervju med avisen The Telegraph sier Amazon-sjef Jeff Bezos følgende om hvor mye det kostet å sikre seg den svært så populære programledertrioen. 

– De koster veldig, veldig, veldig mye. De er verdt mye, og det vet de selv.

Det har tidligere blitt spekulert i at det nye bilprogrammet vil koste nesten 60 millioner kroner per episode, men Amazon-sjefen vil ikke gi konkrete tall på hvor mye gildet vil koste dem.

Amazon Prime klarte å snappe opp trioen foran nesen på flere andre interessenter i juni, etter at Clarkson hadde fått sparken i BBC for å ha slått til og verbalt misbrukt en Top Gear-produsent tidligere i år.

– Vi har mange spennende programmer på gang som kommer til å glede folk over hele verden. Clarksons nye show er definitivt et av dem, sier Bezos til The Telegraph.

Tar opp kampen med Netflix

Amazon satser tungt for å ta opp kampen med strømmegiganten Netflix, og investeringen i den tidligere Top Gear-trioen er en sentral del av den planen.

Bezos mener forutsetningene for å lage gode programmer er bedre enn noensinne.

– Jeg mener vi er kommet til TVs gullalder. For fem år siden så kunne man ikke få de største stjernene til å gjøre TV, men det har endret seg helt, sier Amazon-sjefen. 

Top Gear lever

Opptakene til Clarkson & cos nye program, som enda ikke har fått et navn, skal snart gå igang. Premièren er ventet en gang i 2016.

Men selv om Clarkson, Hammond og May er fedig i BBC, betyr ikke det at det originale Top Gear er nedlagt. Den engelske rikskringkasteren annonserte i juni at Chris Evans (49) tar over som programleder.