Diomande imponerte foran speidere fra nederlandske og tyske klubber

Men spilleren har ikke noe hastverk med å komme seg ut i Europa igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk - Lillestrøm 3-2

Et medaljejagende Stabæk fikk store problemer med Lillestrøm på hjemmebane søndag kveld. Etter en tafatt og blek 1. omgang lå Stabæk under med to mål, men etter pause kom hjemmelaget mer med. Etter en enorm sluttspurt vant Stabæk 3-2.

Adama Diomande scoret to mål for hjemmelaget, mens Nicolai Næss scoret det siste. Fred Friday og Jørgen Kolstad scoret gjestenes mål.

Se Stabæks snuoperasjon og Diomandes show øverst i saken!

Tyske og nederlandske klubber så på Diomande

At Diomande var sentral i snuoperasjonen og scoret to mål gjorde spilleren neppe mindre het. Flere klubber fra Nederland og Tyskland var og så på spissen under dagens kamp, men spilleren tenker ikke noe på interessen fra Europa. TV 2 vet at Stabæk har prissatt Dio til rundt 15 millioner.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg tar en kamp av gangen, fortsatte spissen når TV 2 konfronterer ham om interessen.

– Hvordan forholder du deg til interessen? Når er du klar for å ta et steg ut i Europa?

– Jeg vet ikke helt. Når de kjøper meg. Det er vel det jeg har å si om det, forklarte landslagsspilleren.

Bob Bradley er ikke redd for å miste sin målfarlige spiss.

– Det er spekulasjoner, så får vi se hvordan det ender. Han har vært en veldig viktig spiller i laget og han er en skikkelig sterk karakter, sa Bradley etter kampen.

Vil vurdere stort bud

Også Stabæks sportslige leder Inge André Olsen forholder seg rolig til interessen fra utlandet. Han ønsker å beholde alle spillerne i stallen og ta opp jakten på Rosenborg i gullkampen.

– Han er Stabæk-spiller, men det er klart at han ikke blir noe mindre attraktiv etter en kamp som i dag. Det har vært mye kontakt inn mot oss fra agenter i lang tid rundt ham. Det kommer sikkert til å fortsette de neste dagene, sa Olsen til TV 2.

– Hvor reell er interessen?

– Foreløpig har vi ikke mottatt noe konkret bud, men det kan skje. Det er helt riktig at det er mange klubber som sitter og følger ham og flere Stabæk-spillere. 

– Vi vil helst beholde alle som vi har. Vi skal jakte Rosenborg helt til det bitter end. Jeg tror trønderbartene skjelver når vi kommer opp den 13. september og skal klå de oppe på Lerkendal. Men Stabæk er en liten klubb og kommer det et skikkelig stort bud må vi vurdere det, fortsatte Olsen.

– De må over ti millioner for å sikre seg Diomande?

– På de summene hadde vi nok ikke diskutert en gang, avsluttet Stabæks sportslige leder.

Sint Bradley

Etter kampen fortalte matchvinner Diomande hvorfor Stabæk klarte å snu kampen.

– Bradley var ganske sint i pausen og vi snudde hele kampen. Også innbytterne var med på å snu kampen, sa Adama Diomande etter kampen.

– Hvorfor klarer du å hente frem scoringer i kamp etter kamp?

– Nei, se på denne fansen. De gir meg energi. Det samme gjør familie og venner. Jeg kan ikke beskrive det bedre, fortsatte Diomande. 

LSK overkjørte Stabæk

Lillestrøm fikk kampens første mulighet. Stabæk-keeper Mande Sayouba rotete det til for seg selv på et innlegg og mistet ballen rett i beina til Jørgen Kolstad. Men 19-åringen maktet ikke å få ballen i nettet og utnytte Sayoubas tabbe.

Men mål skulle det bli. Etter 15. minutters spill tok bortelaget ledelsen. Stian Ringstad fyrte av et skudd fra langt hold. Skuddet var ikke spesielt godt og ballen gikk til Fred Friday som styrte ballen i mål. En litt heldig scoring av Lillestrøm.

Lillestrøm fortsatte å male på og både Erling Knudzton og Kolstad fikk hver sin mulighet til å øke ledelsen uten å utnytte sjansene sine.

Gjestene dominerte før pause og etter 30. minutters spill økte Lillestrøm ledelsen. Knudtzon kom rundt på høyresiden og slo ballen inn til Kolstad. Alene med keeper var 19-åringen iskald og satte ballen i mål.

Stabæk skapte ikke stort, men kunne ha redusert seks minutter før pause. Keitas heading på corneren gikk dessverre for hjemmelaget over mål.

Nytt Stabæk-håp

Det var tydelig at Bob Bradley hadde sagt noen velvalgte ord i pausen. Hjemmelaget kom ut med en helt ny giv etter hvilen.

Fem minutter ut i omgangen kom også reduseringen. Keitas innlegg fant Adama Diomande foran mål. Spissen hamret ballen i mål via tverrliggeren. En knallhard avslutning og Stabæk var med i kampen igjen.

Seks minutter senere fikk Mohamed Ofkir vende opp på Stabæks halvdel. LSK-spillerens skudd sendte Sayouba ut i full strekk og Stabæks keeper fikk avverget til corner. Et godt skudd av 19-åringen.

Hjemmelaget fikk lagt inn en sluttspurt og Arnold Origi måtte ut i full strekk ved flere anledninger, men det holdt ikke for Lillestrøm. Minutter før slutt scoret Nicolai Næss utligningen, før Diomande satte inn ledermålet like etterpå. Dermed vant Stabæk dramaet på Nadderud.

Slik startet lagene:
Stabæk: M. Sayouba, V. Jalasto, M. Skjønsberg, N. Næss, B. Meling, C. Grossman, L. Kassi, E. Asante, Y. El Ghanassy, M. Keita, A. Diomande.
Lillestrøm: A. Origi, M. Timisela, M. Amundsen, F. Kippe, S. Ringstad, F. Margeirsson, M. Lundemo, J. Kolstad, I. Friday, M. Ofkir, E. Knudtzon.