– Dommeren fortalte meg at han annullerte målet på magefølelsen

Lars Bohinen raste da mål ble annullert etter «en dårlig magefølelse».

Se høydepunkter og Bohinens reaksjon i videovinduet over!

Pål Alexander Kirkevold ga Sandefjord ledelsen da han scoret sitt sjette eliteseriemål for sesongen etter en halvtimes spill i Tromsø. Cheikhou Dieng la inn fra høyresiden. Simen Wangberg fulgte ikke med, og Kirkevold fikk stå alene og sette inn 1-0.

Tromsø hadde startet kampen best, men klarte ikke ta seg opp etter målet, og måtte gå til pause ett mål under.

Kontroversiell dommeravgjørelse

Tre minutter inn i andre omgang jublet Sandefjord igjen for scoring. Jean Alassane Mendy prøver seg på et skudd, og på bakre stolpe står Kjell Rune Sellin og styrer ballen i mål. Dommer Ola Hobber Nilsen blåste for scoring, og lagene gjorde seg klare til avspark. Så ser Nilsen på storskjermen at det kan se ut til at Sellin sto i offside, og velger dermed å annullere måle til kraftige protester fra Sandefjord-trener Lars Bohinen.

– Dommeren snakker med linjemannen, men får ikke klart svar. Så viser man målet på storskjerm og publikum reagerer. Så snakker han igjen med linjedommeren og bestemmer seg for å annullere målet. Til meg sier dommeren at han annullerer målet på magefølelsen. Han tar fra oss et mål på magefølelsen! Jeg synes dette er blytungt, sa Lars Bohinen til C More etter kampen.

TV 2 har vært i kontakt med tidligere toppdommer Per Ivar Staberg, som avkrefter at det er grunnlag for protest. At avgjørelsen er uheldig, er han derimot ikke i tvil om.

– Regelverket er endret og de har nå lov til å vise alt i reprise én gang uten lyd. I dag fikk vi vel se fasiten på hvordan det kan gå. Avgjørelsen er både modig og dum, slik jeg ser det, for jeg er 99% sikker på at dette ble en feil avgjørelse. Uansett har man et troverdighetsproblem her. Magefølelse innebærer en stor grad av tvil, og ved tvil skal avgjørelsen gå i favør av angripende lag. 

Tromsø reddet poenget

Begge lag gjorde flere bytter, og Sandefjord la seg defensivt med en 4-5-1-formasjon mot slutten. Tromsø hadde mye ball, men slet med å finne en vei gjennom gjestenes forsvar. Fem minutter før slutt fikk de uttelling da Kent-Are Antonsen hamret inn 1-1.

Derfra og ut jaktet hjemmelaget et seiersmål, men Sandefjord ryddet unna alle forsøkene. (©NTB / TV 2 Sporten)