VET HVA SOM KREVES: Thor Hushovd vant VM i 2010 og mener Norge gjør lurest i å utpeke én, og ikke to, kapteiner til Richmond-VM. Her med en noe ivrig maskott i Evenskjer før andre etappe av Arctic Race of Norway.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
VET HVA SOM KREVES: Thor Hushovd vant VM i 2010 og mener Norge gjør lurest i å utpeke én, og ikke to, kapteiner til Richmond-VM. Her med en noe ivrig maskott i Evenskjer før andre etappe av Arctic Race of Norway. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

Hushovd: – Norge har en stor mulighet til å vinne gull i VM

Og den tidligere verdensmesteren mener det er mest sannsynlig at Alexander Kristoff blir kaptein.

NARVIK (TV 2 Sporten): Norge har to av forhåndsfavorittene til TV 2-sendte VM i Richmond, USA, neste måned, i Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen. 

Spekulasjonene er allerede godt i gang rundt hvem som bør bli tatt ut på VM-laget og hvem som bør lede det, og flere av TV 2s eksperter har tatt til orde for at en todeling av kapteinsansvaret vil være det lureste.

Thor Hushovd er ikke helt enig.

– Kristoff er en leder, en kaptein, en som kan vinne store ritt
– Det er selvsagt mulig med to ledere, men det er bedre om de kan bestemme seg for å ha én kaptein. For meg er den kapteinen Kristoff. Han er en leder, en kaptein, han kan vinne store ritt, og løypen burde passe ham. Men, som Edvald også sier, så er det alltid greit å ha noen der i bakhånd om kapteinen skulle slite, sier han til TV 2 etter den siste etappen av Arctic Race of Norway.

– Norge får sannsynligvis seks ryttere med seg til USA i år. Hvor viktig er det i en løype som i hovedsak er flat?

– Det er en stor fordel sammenlignet med hva vi har brukt å ha de siste årene. Om de gjør det riktig, og Kristoff beholder formen sin og er i samme slag som i vår, så har Norge en stor mulighet til å vinne gull i VM.

Et eventuelt gull vil i så fall bli Norges andre noensinne etter Hushovds bragd i Geelong, Australia, i 2010.

Boasson Hagens forberedelser til VM 
Boasson Hagen er langt på vei enig med Hushovd.

– Jeg tror det blir mest for Kristoff, og så kan jeg være oppe der og hjelpe ham og eventuelt slå til om han har en dårlig dag. Han har vært bedre enn meg i år og blir kapteinen, men vi må selvsagt snakke sammen og se det an på rittdagen, sier han.

På programmet før VM står Vattenfall Cyclassics i Hamburg førstkommende søndag, og deretter Tour of Britain.

– Jeg føler jeg er på riktig vei formmessig, men man vil jo selvsagt alltid være bedre. Jeg tror Britain har noen etapper med gode bakker, bakker som ligner på de vi vil se i VM, så det er god forberedelse, sier han, og legger til:

– Men formen er ganske bra nå. Jeg har hatt noen gode uker etter Touren, så jeg håper å beholde formen og forbedre meg litt på små stigninger. Bli litt mer «punchy». Vi har en plan, og det viktigste blir å beholde formen og ikke bli syk.