KLAR FOR CHELSEA: Abdul Rahman Baba skifter ut Bundesliga med Premier League. FOTO: Scanpix
KLAR FOR CHELSEA: Abdul Rahman Baba skifter ut Bundesliga med Premier League. FOTO: Scanpix

Chelsea henter back fra Bundesliga

Stortalentet Abdul Rahman Baba koster rundt 280 millioner kroner.

Chelsea forsterker på backplass og har signert Abdul Rahman Baba fra Augsburg. Det bekrefter Bundesliga-klubben selv på sin hjemmeside.

– Avtalen mellom Augsburg og Chelsea er signert. Baba er nå blitt Chelsea-spiller. Baba har utviklet seg på en utrolig måte hos oss det siste året og har tatt et stort steg, sier Augsburg-sjef Stefan Reuter.

Ifølge flere britiske og tyske medier koster 21-åringen fra Ghana 21,7 millioner pund, eller vel 280 millioner kroner.

Baba skal ha gjennomført legesjekken på Stamford Bridge allerede forrige uke, men ble angivelig enig med Chelsea om en femårskontrakt denne helgen.

Baba er tiltenkt en plass på venstrebacken og er en åpenbar erstatter for Filipe Luis, som ble solgt til Atlético Madrid tidligere i sommer.

Baba la bak seg en imponerende sesong for Augsburg i Bundesliga i vår, og har tidligere spilt for Greuther Fürth. Unggutten har også fått en håndfull landskamper for Ghana det siste året.

Baba ser frem til sitt nye fotballeventyr i London.

– Jeg takker alle som har vært involvert i dette, trenerne og Augsburgs-supporterne som har støttet med det siste året. Når man får sjansen til å spille for en toppklubb i England er det et enkelt valg. Selv om jeg egentlig hadde tenkt til å bli her i Augsburg i lang tid, sier han.

Og påpeker:

– Jeg har likt meg veldig godt her og kommer til å følge klubben i fremtiden.

Salget av Baba er for øvrig Augsburgs dyreste gjennom tidende, og gir naturlig nok klubben et stort økonomisk boost i samme helgen som sesongstarten i Bundesliga.

– Dette salget skyldes ikke bare Babas prestasjoner, men også den jobben vi gjør, ettersom en så stor klubb som Chelsea er interessert i å signere han. Vi ønsker han lykke til i England, sier Augsburg-sjef Reuter.