– Skal ikke mange poengtap til i de neste kampene før praten begynner i gangene

Men Jose Mourinho er ikke bekymret etter den magre seriestarten.

José Mourinho og Chelsea har fått en trasig start på sesongen.

Etter 2-2 hjemme mot Swansea i sesongåpningen forrige helg, ble det 0-3-tap mot medaljerival Manchester City i ettermiddag – og dermed står de regjerende seriemesterne bokført med bare ett poeng etter to runder. Men Chelseas manager mister ikke nattesøvnen av sesongstarten.

Se hele intervjuet med Mourinho øverst i saken!

– Et poeng er bedre enn null poeng og dårligere enn to poeng. Det vet jeg og jeg er god i matematikk. Jeg kan også gange 36 med tre og jeg vet hvor mange poeng det gir og det gjør at sjansene våre er der matematisk og det er fortsatt mange poeng igjen, sa Mourinho etter kampen.

Chelseas magre sesongstart ble naturlig nok et samtaleemne i Premier League-studio etter kampslutt.

Se hele diskusjonen til høyre i saken!

Tåler ikke flere poengtap i de neste kampene

– Vi hadde to ankepunkter mot Chelsea før sesongen. Det ene var at de hadde for lite friskt blod inn i troppen. Når du har vunnet ligaen og skal forsvare noe, og du ikke forsterker selv, blir det vanskelig å holde stjernene på tå hev. Da må Mourinho gjøre hele jobben, sa Petter Myhre.

– Nå får han en mye vanskeligere jobb enn hvis han hadde hatt to/tre spillere som han kunne dyttet inn. Det er det ene. Det andre er at Mourinho gamblet og vant forrige sesong på litt rovdrift på enkeltspillere. Å starte en ny og lang sesong på det samme utgangspunktet er vrient, fortsatte TV 2s fotballekspert.

– Når du får en dårlig start poengmessig og det ikke har sett all verden ut spillemessig. Tar du med Community Shield-kampen. har det sett litt tungt og tregt ut. Da vil dette prege spillerne også. Selv om dette er kanongode spillere med høye lønninger. Slik sett så er det bekymringsverdig for Chelsea-supporterne, fortsatte Myhre.

Chelsea har nemlig for vane å starte sesongen bra. På de siste 28 kampene i august står laget med 23 seire og fem uavgjorte. Å havne bakpå fra starten av er ikke gunstig. Spesielt siden de andre topplagene plukker langt flere poeng.

– De tåler ikke mange flere poengtap de neste kampene før man begynner å prate i gangene. «Oi, hva skjer?». Ihvertfall ikke hvis noen av de andre lagene har full klaff og stuper ut av hoppkanten slik Chelsea gjorde forrige sesong, forklarte Myhre.

Slik forklarer Mourinho Terry-byttet

Søndagens kamp mot City ble på ingen måte den oppturen Mourinho hadde håpet på. Til pause valgte manageren å ta kaptein John Terry av banen. Det har Mourinho aldri gjort før, men angrer overhode ikke på sin beslutning.

– Nei, det var bare en beslutning. Jeg vet at Zouma er vår raskeste forsvarsspiller. I det Manchester City skal spille kontringsfotball og spille lange baller til Agüero, så er Zouma en annerledes spiller enn Terry og Cahill og det var helt rett. Zouma hadde full kontroll, sa manageren etter kampen.

Men Chelseas manager avfeier at han har mistet troen på Terry, en av portugiserens mest betrodde elever. Mourinho pekte på at andre treneren ikke en gang lot spilleren starte kamper eller ha ham i troppen.

– Han har min full tillit. Med meg har han aldri vært byttet, mens med andre managere har han ikke en gang blitt valgt i startoppstillingen. Enkelte folk trodde også at hans karriere i Chelsea var over. Som manager har jeg rett til å ta slike avgjørelser siden jeg gjorde ham til den han har blitt. Jeg lot ham ikke spille fordi jeg måtte gjøre en taktisk endring. Noen ganger tar du rett og noen ganger tar du feil. Jeg synes min beslutning viste seg å være riktig, avsluttet Mourinho.

Turbulent uke
Det har ikke bare vært en trøblete seriestart, men også en turbulent uke for Chelsea. Forrige helg kom Mourinho i fokus etter at han skjelte ut det medisinske støtteapparatet, som entret banen for å hjelpe Eden Hazard i sluttminuttene mot Swansea.

Konflikten mellom portugiseren og Eva Caneiro og resten av støtteapparatet har vært den store snakkisen i Fotball-England de siste dagene, og fredag bekreftet også Mourinho at Caneiro ikke «var i troppen» som skulle møte City på søndag.

– Vi har hatt uenigheter i løpet av denne perioden. Vi trenger uenighet for å forbedre oss. Vi jobber sammen. Det er måten vi gjør det på, sa Mourinho på fredagens pressekonferanse.

Chelseas «nye» medisinske støtteapparat fikk kjempeapplaus da de entret banen mot Manchester City. Se video her!