Bystrøms heroiske angrep holdt ikke i Arctic Race

– Det kom litt for sent, sier det norske stortalentet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Narvik/Bergen (TV 2): Sven Erik Bystrøm ga jernet og luktet på etappeseieren på søndagens avslutning av Arctic Race of Norway.

Men stortalentets angrep på den siste runden i Narvik kom for seint, og sveitsiske Silvan Dillier vant etappen foran Ilnur Zakarin og Rein Taaramäe.

Bystrøm ble til slutt nummer fire, mens Taaramäes 3. plass gjorde at han sikret seg sammenlagtseieren.

– Jeg følte jeg kjørte bra og jeg ventet til den siste runden med å angripe. Men det var litt for seint, sier Bystrøm til TV 2.

Bystrøm: – Ganske sliten nå

Den regjerende U23-verdensmesteren lå i en gruppe et stykke bak trioen i tet på de siste rundene. Bystrøm passet på eventuelle bruddforsøk for å hjelpe lagkameraten Zakarin i front.

Til slutt bestemte likevel unggutten seg for å gi alt og forsøke et angrep i bakkene i Narvik.

– Jeg er ganske sliten nå, ja. Vi kjørte et bra taktisk løp, men det var synd at Zakarin mistet seieren. Jeg kjørte bra og holdt gruppa bak meg i sjakk. Da de var slitne forsøkte jeg å komme meg opp. Men det var litt for seint, sier Bystrøm.

Han var en stund under halvminuttet bak tettrioen, men da det var vel én kilometer igjen ble det klart at Bystrøm ikke ville klare å hente de inn. Til slutt var han vel 40 sekunder bak Dillier.

– Det er sånn sykkel er. Det er en del av gamet, sier Bystrøm med et smil.

Nå seiler han frem som en av Norges viktigste ryttere i VM i USA neste måned. Og mesterskapet i Richmond har han allerede begynt å kjenne på.

– Jeg gleder meg til VM, sier Bystrøm med et enda bredere smil.

Boasson Hagen: – Hadde ikke mer å gi

Edvald Boasson Hagen forsøkte også heroisk å henge med teten på de siste rundene, men var ikke i nærheten av å ha gode nok bein.

Til slutt ble MTN-Qhubeka-kapteinen nummer ti på etappen og tok 4. plass i sammendraget.

– Jeg hadde ikke noe mer å gi. Jeg vet ikke hvor mange sekunder bak jeg ble til slutt, men jeg hadde ikke noe mer å i den siste bakken. Den var hardere enn den så ut, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Jeg smakte på syra allerede på den første runden. Jeg klarte å klore med fast, men det hjalp ikke. Det ble for tøft for meg. Jeg måtte bare bite tennene sammen og gjøre så godt jeg kunne, men det hjalp ikke i dag, sier han.

Boasson Hagens debut i Arctic Race endte dermed uten noen seirer, men opplendingen deppet ikke av den grunn.

– Det har vært veldig bra her. Det har vært bra vær og en folkefest. Det er et kjempefint løp, sier han.

Kristoff: – Ble for tøft i dag

For Alexander Kristoffs del ble det imidlertid én etappeseier, i tillegg til den grønne poengtrøya. Men også han var sjanseløs til å følge de beste på søndagens avslutningsetappe.

– Jeg er glad jeg vant én etappe og fikk den grønne trøya. I dag ble det for tøft. De skrudde opp tempoet i bakkene og da ble det for høyt for meg. Jeg var for langt bak og det ble for tøft, sier Kristoff til TV 2.

Også rogalendingen har kost seg med de flotte omgivelsene i Nord-Norge. Og det har også konkurrentene.

– De andre rytterne har vært veldig fornøyde med løypene og naturen. Vi har også vært heldige med været. Det har vært god norgesreklame, sier Kristoff.'

Det var Mathias Frank helt enig i.

– Det var tøft! Men det var samtidig helt fantastisk. For en utsikt! Det var som en eneste lang reklamefilm for Norge. Selve løpet er jeg sånn passe fornøyd med. Jeg klarte ikke å henge med da de stakk på slutten der, så det ble bare nesten, sier han til TV 2.

– Skjønte tidlig at jeg ville vinne

En som definitivt koste seg i Nord-Norge var Taaramäe. Estlenderen ble snytt for etappeseieren på målstreken lørdag, men kunne likevel juble over sammenlagtseieren etter ny pallplass søndag.

28-åringen startet etappen sju sekunder bak sammenlagtleder Ben Hermans, men da sistnevnte fikk problemer mot slutten ble Taaramäe seierssikker.

– Det var veldig hardt. Der var en kjempehard løype, men jeg skjønte egentlig ganske tidlig at jeg kom til å vinne sammenlagt. Jeg skjønte at luken var stor nok bak da vi passerte i sentrum for første gang, sier han.

Taaramäe har var regnet som et supertalent da han ble proff i 2008, men har ikke levert så mange seirer de siste årene.

Tidligere i år vant han imidlertid Vuelta a Burgos. Seieren i Arctic Race smakte derfor ekstra godt.

– Det er en viktig seier for meg, jeg har ikke signert for noe lag for neste år, men dette er jo heller ikke Tour de France. Jeg tror nok prisen min vil bli værende på cirka det den var, sier Taaramäe.