City rundspilte og ydmyket Mourinho og Chelsea

– De detroniserer Mourinhos Chelsea.

Manchester City - Chelsea 3-0

Etter uavgjort-smellen mot Swansea var Chelsea ute etter tre poeng da de møtte Manchester City til toppkamp søndag ettermiddag.

Men mot de lyseblå ble de regjerende mesterne til tider rundspilt. Spesielt før pause herjet Sergio Agüero med Chelseas forsvar. Så mye at Mourinho byttet ut John Terry i pausen for Kurt Zouma.

Tilslutt vant vertene 3-0 etter scoring av Agüero, Vicente Kompany og Fernandinho.

Se sammendraget øverst i saken!

– De detroniserer Mourinhos Chelsea. Dette er en beskjed til naboen Manchester United, til Chelsea, til Jose Mourinho og til Arsene Wenger om at de mener alvor, sa kommentator Kasper Wikestad da Fernandino satte inn dagens tredje scoring.

Dermed står Chelsea og Jose Mourinho med et poeng etter to runder, mens Manchester City står med full pott og seks poeng.

Agüero-magi

Manchester City var nær en drømmeåpning bare sekunder ut i oppgjøret. David Silva spilte ballen igjennom til Sergio Agüero. Alene med keeper satte spissen ballen rett på Asmir Begovic i Chelsea-målet. Returen satte Jesus Navas like utenfor. En enorm sjanse for hjemmelaget.

Sjansen var bare en forsmak på hva Chelsea hadde i vente. Hjemmelaget fortsatte og male på og det var en argentiner som var sentral i Citys offensive spill. Sergio Agüero herjet med John Terry og Gary Cahill i Chelseas forsvar.

I det 16. minutt vendte spissen opp inne i sekstenmeteren, men Begovic fikk nok en gang reddet Agüeros forsøk.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Statistikk | Terminliste

Minuttet senere slo Aleksander Kolarov inn fra høyre og hvem andre enn Agüero fikk avsluttet. Men også denne gangen fikk Begovic en hånd på ballen og reddet argentinerens forsøk.

I det 21. minuttet var det utrolig at ikke Agüero hadde scoret. Kolarav kom denne gangen med et innlegg fra venstre. Terry bommet på klareringen og ballen gikk til en umarkert Agüero som kastet foten frem. Men ballen spratt ikke argentinerens vei og Begovic kunne plukke ballen. Det var kun en god Chelsea-keeper som sørget for at spissen ikke hadde scoret.

Agüero fortsatte å herje med svimle Chelsea-forsvarere og det måtte tilslutt ende med mål. Silva slo ballen til Agüero som driblet seg gjennom Chelsea-forsvaret og satte ballen i mål i det 31. minutt. En nydelig scoring og en fortjent ledelse, som stod seg til pause.

Terry byttet ut i pausen

Mot slutten av omgangen ble det skikkelig temperatur og både Gary Cahill og Diego Costa måtte få behandling av Chelseas legeapparat. Sistnevnte var tilsynelatende rasende på Fernandinho på vei inn til pause. 

Her skaffer du deg TV 2 Sport Premium

Jose Mourinho tok grep i pausen og tok ut Chelsea-veteranen John Terry til fordel for unggutten Kurt Zouma. Manhester City åpnet også denne omgangen friskest, men Chelsea fikk etterhvert mer kontroll på kampen.

I det 70. minutt fikk Chelsea en god mulighet til å utligne. Eden Hazard serverte ballen til Diego Costa på sekstenmeteren. Spissen vender vekk Kompany og spiller ballen tilbake til Hazard. Belgieren får ikke nok kraft i skuddet og Hart redder enkelt før Mangala får klarert vekk ballen.

Like før slutt stanget Kompany inn dagens andre City-scoring, før Fernandiho rundet av showet med sin flotte 3-0-scoring.

Slik startet lagene:
Manchester City: J. Hart, B. Sagna, V. Kompany, E. Mangala, A. Kolarov, Y. Touré, Fernandinho, J. Navas, D. Silva, R. Sterling, S. Agüero.
Chelsea: A. Begovic, B. Ivanovic, G. Cahill, J. Terry, C. Azpilicueta, Ramires, N. Matic, Willian, C. Fàbregas, E. Hazard, Diego Costa.