Glimrende Sánchez da Arsenal spilte fantastisk angrepsfotball

Og Olivier Giroud med praktscoring for Arsenal. Se video!

Crystal Palace - Arsenal 1-2:

Etter tapet for West Ham i serieåpningen var det et Arsenal-lag som var ute etter å vise seg frem fra en bedre side borte mot Crystal Palace søndag.

I London-derbyet viste Arsenal fantastisk angrepsspill i det som ble et fyrverkeri av en fotballkamp. Spesielt duoen Olivier Giroud og Alexis Sánchez viste frem storspillet for bortelaget.

Begge de to var involvert i scoringene som sikret Arsenal de første tre poengene denne sesongen. Gjestene vant 2-1 etter scoringer av Giroud og det som kan bli kreditert som et selvmål av Damian Delaney. Joel Ward scoret for Crystal Palace den riktige veien. 

Se sammendraget øverst i saken!

Giroud: – Ikke helt perfekt

– Det er alltid fint for en spiss å score mål. Spesielt siden det var på min første touch. Det var en bra scoring og jeg følte meg i god form under kampen. Jeg synes vi forbedret oss fra forrige helg, selv om alt ikke var helt perfekt, sa Giroud etter kampen.

Spissen legger ikke skjul på at det har vært et litt større press på laget etter fadesen mot West Ham i serieåpningen.

– Vi trengte disse poengene for å slå tilbake etter prestasjonene på hjemmebane mot West Ham. Vi ønsket å spille vårt eget spill og selv om vi vant så synes jeg vi burde ha avgjort kampen mye før, fortsatte Giroud.

Også Arsenal-manager Arsene Wenger var strålende fornøyd med tre poeng i det han beskrev som en vanskelig bortekamp. Franskmannen var godt fornøyd med responsen fra spillerne.

– I dag spilte vi skikkelig Premier League-fotball fra det første til det siste minuttet. Med de ambisjonene vi har trenger vi full fokus og engasjement. Det viste vi i dag, oppsummerte Wenger.

Arsenal-manageren var spesielt fornøyd med Sánchez' prestasjoner.

– Han er et slikt ønske og har slike ferdigheter at han alltid er betydningsfull. Kanskje han kunne scoret et par mål til hvis han var litt skarpere. Likevel scoret han det avgjørende målet og selv om han ikke var helt slik han skal være, var han farlig, sa en fornøyd Wenger.

Klassescoring av Giroud

Et tent Arsenal gikk hardt ut i åpningsminuttene og allerede etter fem minutters spill kombinerte Giroud og Aaron Ramsey på Crystal Palaces sekstenmeter. Sistnevnte la ballen inn til Giroud igjen, men forsvaret til hjemmelaget fikk ryddet opp i det spissen skulle avslutte.

To minutter senere kom bortelaget på en farlig kontring. Santi Cazorla spilte ballen gjennom til Mesut Özil som stormet fremover på banen. Ballen spilte han til Alexis Sánchez som vendte vekk både keeper og forsvarspilleren inne i sekstenmeteren, men 
Joel Ward fikk blokkert skuddet. Sánchez fikk tilbake ballen og fikk avsluttet på ny, men denne gangen James McArthur klarert ballen på streken. En enorm sjanse til vertene.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Statistikk | Terminliste

16. minutter ut i kampen skulle Arsenal endelig få noe å juble for. Innlegget fra Özil gikk akkurat litt bak Giroud, men spissen fikk akkurat vendt kroppen og kastet seg bak for å få til en avslutning. Ballen gikk rett i mål. En fantastisk scoring av franskmannen.

Tolv minutter etter Arsenal kom utligningen. McArthur la igjen ballen til Ward som fyrte av fra 20 meter. Ballen gikk helt nede ved lengste stolpe. Et skikkelig flott treff Crystal Palace-spilleren.

Selv om Arsenal presset på før pause stod det 1-1 etter en fartsfylt førsteomgang, der spesielt bortelagets Sánchez var skikkelig frisk i Arsenals angrepsspill.

Selvmål eller Sánchez-scoring

Etter pause fortsatte spillet slik det gjorde før pausen. Tre minutter ut i omgangen traff Connor Wickham stolpen etter innlegget fra Wilfried Zaha. En god mulighet til å sende vertene opp ledelsen.

Arsenal fortsatte å kjøre kampen og i det 55. minutt fikk bortelaget uttelling. Hector Bellerin slo ballen inn til Sánchez som knuste Ward i hodeduellen. Avslutningen skulle Palace-forsvarer Delaney klarere, men ballen gikk istedenfor rett i mål bak en sjanseløs Palace-keeper. Plutselig var Arsenal i ledelsen - igjen.

Her skaffer du deg TV 2 Sport Premium

Tre minutter senere var hjemmelaget farlig frempå. Jason Puncheon mottok ballen utenfor sekstenmeteren og dempet ballen på brystet. Angriperen dro seg forbi Bellerin og kom alene med Petr Cech, men avslutningen var ikke spesielt god og avslutningen hadde Arsenal-keeperen ingen problemer med å redde.

Vertene kom mer med i kampen etter Arsenals scoring, men maktet ikke å skape de største sjansene mot slutten. Nærmest var Jordon Mutch som headet ballen over etter corner to minutter før slutt. Dermed endte det 2-1 til Arsenal.

Slik startet lagene:
Crystal Palace: A. McCarthy, J. Ward, S. Dann, D. Delaney, P. Souaré, W. Zaha, Y. Cabaye, J. McArthur, J. Puncheon, Y. Bolasie, C. Wickham.
Arsenal: P. Cech, H. Bellerín, P. Mertesacker, L. Koscielny, N. Monreal, A. Ramsey, F. Coquelin, S. Cazorla, M. Özil, A. Sánchez, O. Giroud