TIL REAL MADRID: Mateo Kovacic kommer til Real Madrid fra Inter. (AP Photo/Daniela Santoni)
TIL REAL MADRID: Mateo Kovacic kommer til Real Madrid fra Inter. (AP Photo/Daniela Santoni)

Nåløyet enda trangere for Ødegaard

Real Madrid henter nok en offensiv midtbanespiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nåløyet for å komme inn på Real Madrids førstelag var trangt da Martin Ødegaard gikk til klubben. Men det blir ikke større av at klubben nå henter Mateo Kovacic fra Inter.

Den 21 år gamle kroaten er regnet som et av de største midtbanetalentene i Europa, og var på mange måter Kroatias Ødegaard.

Kaptein som 17-åring
Allerede som 13-åring var det speidere fra hele Europa som fulgte ham tett. Han ble den yngste som hadde scoret i en toppseriekamp i Kroatia da han scoret for Dinamo Zagreb 16 år og 198 dager gammel.

Sesongen etter ble han den yngste som har hatt kapteinsbindet rundt armen for Dinamo Zagreb, da han fikk det ærefulle vervet som 17-åring.

Han var fortsatt bare 18 år gammel da Inter betalte 100 millioner kroner for å hente ham til Italia. Da hadde han allerede vunnet to serie- og to cupmesterskap med Dinamo.

Nummer 10 i Inter
Presset på ham ble ikke mindre av at klubben valgte å gi ham den prestisjetunge trøyen med nummer 10 på ryggen.

Til tross for store forhåpninger og enkelte fantastiske kamper, så har han ikke helt funnet seg til rette i milanoklubben. Og de to siste sesongene har det vært mange spekulasjoner rundt ham. Bayern München, Arsenal, Chelsea og Liverpool er noen av klubbene som har vist interesse.

Men nå har Real Madrid trukket det lengste strået. De betaler etter sigende 320 millioner kroner nå og ytterligere 45 millioner i eventuelle bonuser.

PS: Martin Ødegaard er ikke med i troppen til onsdagens treningskamp mot Galatasaray.