TILBAKE I PROFFSIRKUSET: Vegard Stake Laengen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
TILBAKE I PROFFSIRKUSET: Vegard Stake Laengen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

Stake Laengen til WorldTour-laget IAM

Blir lagkamerat med Sondre Holst Enger på det sveitsiske laget neste sesong.

NARVIK (TV 2 Sporten): Onsdag kunne Vegard Stake Laengens agent fortelle TV 2 at de var i samtaler med flere WorldTour-lag. 

Søndag formiddag, før den fjerde og siste etappen i Arctic Race of Norway, får TV 2 bekreftet fra 26-åringen selv han han nå er klar for WorldTour-laget IAM.

– Jeg er bare veldig glad. Dette blir bra og jeg gleder meg stort. IAM er et perfekt lag, sier Stake Laengen til TV 2.

To nordmenn på laget
IAM er et sveitisk lag i sykkelsportens øverste divisjon, og den nåværende Joker-syklisten vil der bli lagkamerat med landsmannen Sondre Holst Enger.

– Jeg har snakket med Sondre allerede. Han er fornøyd, han, smiler Stake Laengen.

Han vil bli Norges niende utenlandsproff, etter at det tidligere i sommer ble klart at Odd Christian Eiking vil bli å se i franske fdj.fr neste sesong.

Har vært ønsket av sportsdirektør i flere år
Stake Laengen vil, i tråd med lagets prinsipper, få en ett år lang kontrakt, og vil få sjansen i flere ukelange etapperitt og sannsynligvis i Ardenner-klassikerne. 

– Det er et lag som passer meg veldig bra. Det blir muligheter for å gå i brudd, og så skal jeg hjelpe dem i spurtene. Det er egentlig det som blir hovedjobben. Det ser jeg veldig frem til, sier han.

Rubens Bertogliati, sportsdirektør i IAM og tidligere lagkamerat med Stake Laengen i Team Type 1 i 2012, skal siden 2013 ha vært lysten på å få nordmannen til det sveitsiske laget, og har nå endelig lykkes. Signeringen vil imidlertid ikke offentliggjøres med det første.

Det er ventet at IAM først vil offentliggjøre signeringen en gang i september eller oktober, da laget planlegger å presentere alle sine nye ryttere for 2015 til pressen samtidig. 

 

 

 

 

 

–