NY KRISTOFF-HJELPER: Danske Michael Mørkøv er hentet til Team Katjusja for å hjelpe Alexander Kristoff. Foto:  AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
NY KRISTOFF-HJELPER: Danske Michael Mørkøv er hentet til Team Katjusja for å hjelpe Alexander Kristoff. Foto:  AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

Katjusja henter danske for å hjelpe Kristoff

Michael Mørkøv blir Katjusja-rytter etter Alexander Kristoffs ønske.

Alexander Kristoff mistet en av sine viktigste hjelpere da italieneren Luca Paolini testet positivt på kokain under Tour de France.

Nordmannen har hatt sine meninger når Katjusja har vært på jakt etter ryttere til å forsterke spurttoget hans.

Nå er danske Michael Mørkøv på plass og skal bidra til at det blir flere og større seirer for Kristoff i 2016.

– Etter sju år i det samme laget (Saxo Bank, senere Tinkoff-Saxo) var det tid for å flytte på meg. Jeg hørte at Alexander Kristoff ønsket å ha meg på laget. I mange år har jeg drømt om å hjelpe en skikkelig spurter. Jeg er rask selv, men ikke rask nok til å vinne store ritt. Jeg ønsker å være en del av et vinnerlag. Jeg foretrekker å hjelpe en lagkamerat til å vinne en stor klassiker enn å vinne små ritt selv. Derfor var det ikke vanskelig å ta dette valget. Team Katjusja har rocket dette året. Jeg har hatt det fint i laget jeg er i nå, men nå gleder jeg meg allerede til neste sesong, sier Mørkov i en pressemelding fra Katjusja.

Mørkøv vant i forrige uke sprinten på den siste etappen av Tour of Denmark. Han kan også vise til en etappeseier i Vuelta a España i 2013. Samme år tok han også en andreplass i Paris-Tours. Han er også en meget god banesyklist og har OL-sølv i forfølgelsesritt for lag med Danmark fra Beijing i 2008.

I 2012 bar han klatretrøyen i Tour de France i fem etapper etter å ha erobret den på åpningsetappen.

– For Team Katjusja er ankomsten til Michael Mørkøv først og fremst en klar forsterkning av spurtgruppen rundt lederen vår Alexander Kristoff, både i klassikerne og i etapperitt. Alexander har bevist i år at han er den rette mannen å bygge et lag rundt. Vi ønsker å fortsette det løpet vi har valgt. Men Mørkøv er ikke bare en sterk, lojal og taktisk sterk rytter, han er også i stand til å få sterke resultater selv, sier sportsdirektør Vjatsjeslav Jekimov.