Eirik Bakke tror Brann har hatt godt av å rykke ned

Slik er hans nye liv som hovedtrener.

Sogndal (TV 2): Eirik Bakke er en spennende tilvekst i den norske trenerfamilien. Og han har fått en god start på sin nye karriere, Sogndal topper tabellen i 1.divisjon og ser ut til å være på vei mot opprykk.

–  Å være trener er helt annerledes enn det jeg hadde forestilt meg. Det er mye mer å tenke på; bytter, dødballer og taktiske ting, døgnet rundt. Det er et større ansvar for resultatene enn det man hadde som spiller. Men jeg stoler på spillerne mine, så langt har de spilt fantastisk. Jeg trives i rollen, sier Eirik Bakke til TV 2.

– Brann må kjenne på sulten

Mandag spilles årets kamp på Fosshaugane; storebror Brann kommer på besøk, bergenserne ønsker å hevne juni-jordskjelvet i Bergen, da Eirik Bakke & Co. vant 4-0.

– Det kommer til å smelle her! Hele bygden og spillerne gleder seg, man trenger ikke mobilisere. Det er den største kampen i året, sier Bakke.

– Synes du det er rart at Brann spiller i OBOS-ligaen?

– Alle har godt av å kjenne på det, man må fortjene å spille på øverste nivå. Jeg tror det kan være godt å stikke fingeren i jorden og kjenne på den sulten, få lysten til å komme tilbake. Sånn er det her i Sogndal også, svarer han.

– Jeg håper og tror at Brann får kontroll på ting til slutt, selv om det har vært tungt for dem i det siste. Og jeg håper de rykker opp sammen med oss, Tippeligaen trenger både Brann og Sogndal. 

Også temperament som trener

Som spiller var Eirik Bakke engasjert, hissig og tøff i stilen. Som trener har han stort sett opptrådt rolig langs sidelinjen, men i det siste har også temperaturen steget her. Da Fredrikstad fikk et tvilsomt straffespark og utlignet til 1-1 i Østfold torsdag, kokte det over for 37-åringen som slengte gloser, sparket en flaske og var på vei ut på banen 

– Nå har vi faen meg hatt dårlige dommere i hele år. Og den arrogansen de viser! Alle kan gjøre feil, men det får ingen konsekvenser for dem. Men for oss er det sånn. Jeg får sikkert karantene nå!, sa Bakke til Sogn Avis 

- Det smeller litt av og til selv om jeg prøver å holde roen, det er vanskelig noen ganger, sier Bakke, som må følge laget fra tribunen mot Brann.

Tilbake til England

Sogndal-legenden får gode skussmål fra veteran Rune Bolseth:

– Eirik er ærgjerrig og bestemt. Han har tøffe mål som smitter over på spillergruppen. Han er veldig god med kampplanen og har vært flink til å sette sammen et lag med spillere som fungerer sammen, og som passer bra i bygden, sier kapteinen.

– Jeg må finne min måte å være trener på, foreløpig har jeg bare syv måneders erfaring. Men jeg er veldig opptatt av å bygge lagfølelsen, det er laget Sogndal som skal ha suksess. Jeg er en del av et team, jeg gir mye ansvar til de rundt meg og da tar de ansvar. Jeg er opptatt av å være meg selv, og være en del av gjengen, utdyper den tidligere Leeds- og Aston Villa-spilleren. 

– Du har en lang spillerkarriere bak deg i England, kan du tenke deg å være trener der i fremtiden?

–  Kanskje, men da skal masse stemme. Vi har det fint i Sogndal, det er en flott plass å vokse opp. Omgivelsene til ungene er like viktige for meg som nye eventyr ute, så det får bli når den tid kommer. Nå handler alt om Sogndal, jeg ser for meg å være her i mange år. Jeg bygger et lag for fremtiden. Målet er å bli en stabil Tippeliga-klubb.