«Det flotteste jeg har opplevd», «et drømmeritt», «en perfekt sykkeldag»

De utenlandske profilene var over seg av begeistring etter den tredje etappen av Arctic Race.

MÅLSELV (TV 2): – Det var fantastisk. Det var et drømmeritt. Vi hadde en fantastisk utsikt med havet og alle langs veien… Norge er et fantastisk land når været er fint!

Den tyske stjernen Fabian Wegmann var ikke alene om å være begeistret etter den tredje etappen av Arctic Race of Norway lørdag.

Ikke at det gikk så bra sportslig. Cult-rytteren endte på en skuffende 42. plass, men som for de fleste andre var det nok å glede seg over på etappen fra Finnsnes til Målselv fjellandsby.

– Folk er så hjelpsomme og greie
– Det var spektakulære greier. Det var en fantastisk etappe, sa «mannen med håret», Shane Archbold, som fredag kunne juble for lagkamerat Sam Bennetts seier.

Danske Rasmus Guldhammer, en av de største favorittene før start, måtte nøye seg med åttendeplass, men han var ikke akkurat deppet av den grunn.

– Det var et flott løp og en fet avslutning. Det var helt fantastisk. Det er det flotteste jeg har opplevd. Norge viste seg fra sin aller beste side. Det er kjempegøy å sykle i Norge. Arctic Race, Tour des Fjords og Tour of Norway er alltid bra. Det er en stor opplevelse å være i Norge og folk er alltid så hjelpsomme og greie. Det er fett, sier han energisk. 

– Dette er fett. 

Rittdirektøren: – Det gjør inntrykk
Rittdirektør Knut-Eirik Dybdal var et eneste stort smil etter etappen.

– Ja, dette var absolutt en perfekt sykkeldag. Mange sier at Senja er Norge i miniatyr med fjell, fjord, fauna… Alt. Jeg tror det var optimalt. Når vi i tillegg får dette været er det ikke mange plasser som slår Senja. Med TV-bildene, med konkurransen, publikum som har stilt opp, aktivitetene langs løypen, folk som viser frem kultur… Alt det der. Det er ganske så optimalt. I tillegg så er det ikke en spurtetappe hvor alle kommer inn mer eller mindre samtidig. Her må de faktisk presse ut det siste de har de siste tre kilometerne. I tillegg var det jo veldig spennende! Man får også frem sporten på en god måte, så kombinasjonen av naturen og idretten gjør dagen optimal, sier han.

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått?

– Folk er veldig fornøyde. Nå har jo ikke jeg pratet med alle, men de jeg har pratet med er veldig fornøyde med tilretteleggingen, gjennomføringen og alle får jo de samme opplevelsene som meg og deg. Det gjør inntrykk.