Viking stoppet Bodø/Glimts fantastiske seiersrekke

Viking snudde kampen og vant hjemme mot Bodø/Glimt. Se video!

Viking - Bodø/Glimt 2-1

Et formsterkt Bodø/Glimt gjestet Stavanger og Viking lørdag kveld. Bortelaget hadde før kampen seks strake seire og hadde ikke tapt siden hjemmemøtet mot Viking 21. juni.

Den fantastiske seiersrekken stoppet i bortemøtet mot Viking. Glimt tok ledelsen i det 54. minutt, men André Danielsen utlignet på straffe i det 63. minutt.

Like før slutt scoret superinnbytter Vidar Nisja det avgjørende målet og dermed snudde Viking kampen og vant 2-1. Dermed ble det et nytt tap for Bodø/Glimt mot Viking denne sesongen.

Se høydepunktene øverst i saken!

– Kjempe om medalje

– Det var deilig å avgjøre det så sent. Absolutt. Jeg kom i fra benken og så snur vi det. I tillegg så scorer jeg det avgjørende målet. Da kan det ikke bli bedre, sa matchvinneren til CMore etter kampen.

Seieren mot Bodø/Glimt var Vikings tredje strake seier.

– Det er ikke alt som flyter, men vi har fått inn det der at vi aldri gir opp og fortsetter å tro på det vi driver med. Da kommer resultatene tilslutt. Ja, da kan vi bare holde på lenge, fortsatte Nisja.

Viking kjemper fortsatt på flere hold. I tillegg til og kjempe i toppen av Tippeligaen er laget også klar for semifinale i cupen. Nisja har følgende ambisjoner for Viking-høsten.

– Vi skal være oppe i toppen å kjempe om medalje og vi skal komme oss til cupfinalen, forklarte Nisja.

Sørloth bommet på enorm sjanse

Bodø/Glimt fikk en fantastisk mulighet til å gå opp i ledelsen allerede i kampens første minutt. Trond Olsen jaget ballen i Vikings bakrom etter en langpasning fra Vieux Sané. Glimt-spilleren fikk kriget til seg ballen rett før den trillet utenfor.

Keeper kom ut for å dekke for et skudd, men Olsen slo ballen inn til Alexander Sørloth. På åpent mål satte spissen ballen like utenfor, selv om vinkelen var litt spiss. En enorm sjanse til bortelaget, som burde tatt ledelsen der.

Henrik Furebotn prøvde skuddfoten etter 24 minutters spill, men forsøket fra Glimt-spilleren gikk langt utenfor.

Minutter før pause kom vertene til en farlig mulighet. Innlegget ble flikket mot mål av Jón Dadi Bödvarsson, men ballen trillet utenfor Glimts mål.

Azemi med nydelig lobb

Gjestene presset vertene også etter pause og i det 54. minuttet kom scoring. Sørloth spilte gjennom Azemi som enkelt lobbet ballen over keeper og i mål. En fin avslutning av angriperen.

Etter scoringen gjorde Viking-trener Kjell Jonevret to bytter. Bytyqi og Thioune ble byttet ut til fordel for Abdullahi og Nisja.

Etter timen spilt fikk vertene straffe. Moore fikk headet ballen ned til innbytter Abdullahi. Inne foran mål gikk både Abdullahi og Bödvarsson i bakken og Viking fikk straffe. Den satte André Danielsen enkelt i mål og utligningen var et faktum.

Like før slutt sendte Vidar Nisja hjemmelaget opp i ledelsen. Sané bommet på klareringen og dermed fikk Nisja stå helt alene med keeper Pavel Londak. Skuddet hamret Viking-vingen i mål.

Slik startet lagene:
Viking: I. Austbø, A. Danielsen, J. Jørgensen, I. Sigurdsson, K. Haugen, Z. Bytyqi, M. Thioune, K. Mets, S. Adegbenro, K. Moore, J. Bödvarsson.
Bodø/Glimt: P. Londak, Z. Valentin, B. Moe, V. Sané, T. Jacobsen, H. Furebotn, D. Chatto, M. Konradsen, F. Azemi, A. Sørloth, T. Olsen.